Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortinget vedtok regjeringens forslag til klimamål

Kom til enighet klokka 03.00 i natt.

 KLIMAMÅL:  Stortinget vedtok regjeringens klimamål i natt. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLIMAMÅL: Stortinget vedtok regjeringens klimamål i natt. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget vedtok ved 03.00-tiden natt til onsdag regjeringens forslag til klimamål for 2030.

Debatten om klimamålene ble avsluttet klokken 02.00 og Stortingets vedtak ble fattet klokken 03.10, opplyser politisk rådgiver Jens Frølich Holte (H) i Klima- og miljødepartementet til NTB.

Regjeringen la i februar fram stortingsmeldingen om Norges nye utslippsforpliktelse for 2030. Torsdag i forrige uke avsluttet Stortingets energi- og miljøkomité arbeidet med sin innstilling til stortingsmeldingen. Komiteens flertall åpnet for å overoppfylle klimamålene, men uten å fastsette tall for nasjonale kutt.

Komiteen stilte seg bak regjeringens mål om at utslippene skal reduseres med 40 prosent innen 2030, sammenlignet med utslippene i 1990. Målet skal delvis oppnås ved kjøp av utslippskvoter fra EU.

Komiteens leder Ola Elvestuen (V) hevder overfor NTB at EU har verdens mest ambisiøse og forpliktende klimapolitikk og at målet derfor er å inngå et forpliktende samarbeid med EU.

Det er enighet om at regjeringen senere skal informere Stortinget om hvor store kutt som skal tas nasjonalt, og hvordan dette skal skje. Trolig vil det skje når Paris-avtalen er kommet på plass. I desember skal verdenssamfunnet samles i Paris for å vedta en ny global klimaavtale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media