ØKER OVERFØRINGENE: Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) forsvarer beslutningen om økning neste år med at den er lavere enn tidligere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ØKER OVERFØRINGENE: Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) forsvarer beslutningen om økning neste år med at den er lavere enn tidligere. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Stortinget vil bevilge mer penger til seg selv

Går inn for å øke overføringene til seg selv til over 140 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Bevilgningene til partigruppene på Stortinget skjermes fra kutt, og politikerne går inn for å øke overføringene til seg selv til over 140 millioner kroner i 2011.

Midlene til de sju partiene på Stortinget har økt taktfast de siste årene, og ved utgangen av fjoråret hadde de en egenkapital på til sammen 117,4 millioner kroner. Før de tok sommerferie foreslo partigruppene en ny økning for 2011, skriver VG.

I år er bevilgningene på 139 millioner kroner, mens de forslaget som nå er sendt til Finansdepartementet, foreslår å øke summen til 142 millioner kroner over neste års statsbudsjett.

Bevilgningene har økt med 31 millioner kroner siden 2006. Arbeiderpartiet har firedoblet sin formue på fem år, mens Frp har doblet kontoen i samme periode, ifølge VGs tall. Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) forsvarer beslutningen om økning neste år med at den er lavere enn tidligere.

- Nå følger vi lønnsveksten på 80 prosent av gruppestøtten og prisveksten på 20 prosent. Å fryse bevilgningene ville vært et reelt kutt. Vi synes det er viktig å opprettholde støtten på det nivået det er i dag, og det var det flertall for i presidentskapet.

Da Stortinget nylig behandlet saken, var stortingsrepresentant Øyvind Korsberg i Frp blant dem som argumenterte for å fryse pengestrømmen.

- Vi mener det er rom for det når partiene sitter på omtrent 100 millioner kroner, sier han.

(NTB)