VIL GRANSKE POTS METODER: Arne Treholt i retten tiltalt for spionasje han senere ble dømt for.
Foto: Odd H. Anthonsen / Dagbladet
VIL GRANSKE POTS METODER: Arne Treholt i retten tiltalt for spionasje han senere ble dømt for. Foto: Odd H. Anthonsen / DagbladetVis mer

Stortinget vil granske overvåkingstjenesten

Skal se på hysj-politiets metoder i Treholt-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ifølge Aftenposten.no skal har stortingets EOS-utvalg, på eget initiativ, bestemt at de vil granske Politiets overvåkningstjenestes (i dag PST) metodebruk.

EOS-utvalget har varslet at de skulle ha et møte om dette i dag.

I en pressemelding fra utvalget har de i dag besluttet å foreta undersøkelser relatert til POTs metodebruk i Treholt-saken.

Bakgrunnen er påstandene som er fremsatt i pressen den siste tiden. Utvalgets oppgave er å føre regelmessig tilsyn med EOS-tjenestene.

Påstandene går blant annet på ulovlig overvåking av Treholt og hans familie i Oscars gate 61 i Oslo forut pågripelsen 24. januar 1984.

Utvlaget skal ta opp alle saker og forhold som det ut fra formålet finner riktig å behandle, særlig slike som har vært gjenstand for offentlig kritikk, opplyser de.

I går anmodet riksadvokat Tor-Aksel Busch Gjenopptakelses-kommisjonen om å se på Treholt-saken på nytt, og da spesielt pengebeviset.

Dagbladet har prøvd å komme i kontakt med EOS-utvalgets leder Helga Hernes gjentatte ganger, i tillegg til alle andre medlemmer i utvalget.