Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingets byggeprosjekt har gitt 2,7 millioner i strafferenter

I tillegg til milliardsprekken på byggeprosjektet har Stortinget utbetalt 2,7 millioner kroner i forsinkelsesrenter i perioden 2015 til 2017.

RENTESMELL: Stortingspresident Olemic Thommessen er i hardt vær for byggeprosjektet på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RENTESMELL: Stortingspresident Olemic Thommessen er i hardt vær for byggeprosjektet på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsinkelsesrentene er et resultat av at Stortinget ikke har klart å betale løpende regninger fra entreprenørene i tide, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg blir litt målløs. Dette underbygger at det har vært et prosjekt nærmest uten styring, sier Rigmor Aasrud, finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet til avisen.

Hun understreker at de nye opplysningene øker alvoret i byggesaken og at stortingspresident Olemic Thommessen må forklare seg.

– Stortingspresidenten skal orientere finanskomiteen onsdag i neste uke. Men det er ikke tilstrekkelig. Han må også redegjøre for denne saken i Stortinget. Vi må ha svar på hva slags styring han egentlig har hatt med byggeprosjektet, sier Aasrud.

Forrige uke ble det kjent at byggeprosjektet blir ytterligere en halv milliard kroner dyrere enn det Thommessen orienterte Stortinget om like før jul. Den totale rammen er nå satt til 2,3 milliarder kroner, noe som er 1,1 milliarder høyere enn anslaget for tre år siden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!