Fikk kritikk for mangel på potet i Stortingskantina:

Stortingets potet-hevn?

Uka etter at Stortinget fikk kritikk for maten, serverte de potet i kantina – av marsipan. – Det er jo morsomt, sier Ap-politiker.

POTATO, POTATO: Storingspolitikerne kunne onsdag kose seg med «potet», men ikke helt av den typen en misfornøyd representant har etterlyst. Foto: Tuva Moflag
POTATO, POTATO: Storingspolitikerne kunne onsdag kose seg med «potet», men ikke helt av den typen en misfornøyd representant har etterlyst. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom Stortingets brukerutvalg har stortingsrestauranten – eller de folkevalgtes kantine om du vil – fått hard medfart fra en representant. Vedkommende, som stadig er anonym, irriterer seg over at det ikke er mulig å få kjøpt øl eller lettøl, og at det mangler skrelte poteter, kunne VG fortelle tirsdag for ei uke siden.

Onsdag kunne den misfornøyde politikeren glede seg over at det ble servert «potet» i stortingsrestauranten. Men ikke helt av typen som ble etterlyst, og dessuten var den med «skall».

Snakkis

Bak skiltet med påskriften «potet» befant det seg nemlig et lite stykke marsipankake. Det var Ap-politiker Tuva Moflag som delte et bilde av godbiten på sin Twitter-konto.

«De har humor i stortingsrestauranten. De har jo det», skriver Ap-politikeren i Twitter-posten.

«Potet» er riktignok et vanlig navn på denne typen kake, opprinnelig fra Trondheim. Moflag mener fortsatt det unektelig er morsomt at poteten dukker opp like etter kritikken ble kjent.

– Poenget er at de serverer den uka etter. Det er jo timingen som er morsom, sier Moflag til Dagbladet etter å ha fått påpekt at navnet er korrekt fra flere Twitter-brukere.

FLIRER: Stortingspolitiker Tuva Moflag (Ap) klarer seg greit uten skrelte poteter i stortingskantina, men ble fristet av potet med marsinpanskall. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FLIRER: Stortingspolitiker Tuva Moflag (Ap) klarer seg greit uten skrelte poteter i stortingskantina, men ble fristet av potet med marsinpanskall. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Potet-kritikken har blitt en real snakkis i korridorene på Stortinget. Ikke minst har spekulasjonene om hvem som står bak kritikken gått høyt. Men latteren sitter også løst når øl og potet har blitt et tema.

– Det har jo vært en snakkis på Stortinget om denne potet-henvendelsen fra en representant til kantina. Så jeg synes bare det var morsomt at det kom «potet» uka etter, sier Moflag.

– Det har vært mest fleip etterpå og spekulasjoner om hvem som har sendt denne klagen. Uten at jeg har tenkt å komme med noen navn i media, sier en flirende Moflag.

Savnet øl

Ap-politikeren opplyser til Dagbladet at hun ikke selv smakte på delikatessen i kantina onsdag.

– Til tross for at det var potet med skall, så skallet veldig fristende ut. Det var nesten så jeg gikk innom på slutten av dagen for å få opp blodsukkeret, men jeg klarte å stå imot og gikk for ei gulrot og et glass jordbær, sier Moflag.

Den anonyme stortingspolitikeren hadde flere klagemål mot kantina, men ikke minst misnøyen over mangelen på skrelte poteter har fått mange i nasjonalforsamlingen til å flire.

«Det er bare unntaksvis kokte poteter uten skinn/skall. Mange liker ikke poteter med skinn/skall. Kokte poteter bør tilbys hver dag.»

Klageren savner også øl i stortingsrestauranten: «Det selges ikke lenger øl/alkoholfritt øl, i hvert fall er det veldig sjelden å se dette i kjøleskapet.», skriver politikeren til brukerutvalget.

Ap-politiker Tuva Moflag tror de kantineansatte har benyttet muligheten til å komme med et lite stikk mot potetklageren.

– Det er ikke sikkert det var bevisst, men jeg kan godt tenke meg at det er et element av humor knyttet til timingen for at de serverte «potet» som dessert, sier Moflag.

– Ikke «hevn»

Daglig leder for kantina, Robert Lian, avviser at dette er noen form for «hevn» og sier det hele er tilfeldig.

– Dette er jo en kjent kake fra Trondheim, sier han smilende.

– Vi har en åtteukers rullerende meny, så denne kaka dukker opp hver fjerde uke. Det er ikke noe mer gjennomtenkt enn det, sier kantinesjefen.

Moflag forteller at hun ikke er en av dem som har savnet skrelte poteter som del av mattilbudet på Løvebakken.

– Nei, jeg synes at vi er heldige som har tilgang til god mat her på jobben. Og det er klart det er viktig for oss når vi har veldig travle og veldig lange dager. Det at vi har tilgang til god og næringsrik mat uten at vi bruker så altfor mye tid på det, er veldig bra, sier Moflag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer