Stortingsansatt hetset Eskil Pedersen på Facebook

Omtaler flukten fra Utøya som «barneofring». Nå er han ferdig på Stortinget.

«Barneofring»: En mann som er engasjert som referent for Stortinget, langet ut mot Eskil Pedersen på Faceebok. Der omtalte han blant annet flukten fra Utøya som «barneofring». Her er er AUF-lederen sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fra årets 22. juli-markering. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
«Barneofring»: En mann som er engasjert som referent for Stortinget, langet ut mot Eskil Pedersen på Faceebok. Der omtalte han blant annet flukten fra Utøya som «barneofring». Her er er AUF-lederen sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fra årets 22. juli-markering. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld serverte en mann i 40-åra, som jobber som referent i Stortinget, en lang tirade mot Eskil Pedersens på sin Facebook-profil.     

Der omtaler han blant annet AUF-lederens flukt fra Utøya i M/S «Thorbjørn» 22. juli for to år siden som «barneofring».

«Pedersens feige og egoistiske opptreden, som sannsynligvis kostet flere unge AUF-ere livet, skal av Arbeiderpartiet dekkes over for enhver pris», skriver han videre.      

- Uaktuelt å gi flere oppdrag Dagbladet får opplyst at mannen er engasjert som tilkallingshjelp for Stortingets referentseksjon, som blant annet fører referater fra møtene og debattene i Stortinget. Engasjementet løper i utgangspunktet fra april til oktober, men Stortingets personalsjef og fungerende direktør Bård Knutzen sier til Dagbladet at det er uaktuelt å gi ham flere oppdrag.  

- Dette er ikke i tråd med våre etiske retningslinjer. I retningslinjene, som blir kommunisert til alle våre ansatte, spesifiseres det at de også gjelder når man opptrer som privatperson, sier Knutzen.

Han opplyser at Stortingets administrasjon nå vil sende et brev til vedkommende, der de bekrefter at han ikke vil gis flere oppdrag som referent. 

- Fortjener et liv i skam Flere medier har omtalt hendelsesforløpet da AUF-lederen og åtte andre reddet livet 22. juli 2011 da de flyktet med ferja M/S «Thorbjørn», etter råd fra politiet. 

Dagbladet gjenga allerede i april i fjor hele Pedersens nødsamtale til politiet fra Utøya. Den dokumenterer at politiet gjentatte ganger oppfordret Eskil Pedersen om å komme seg i sikkerhet.

I tiraden fra mandag kveld spør mannen likevel: «Hvorfor har vi ikke hørt om denne ordren før?».    

Han hevder at Arbeiderpartiet forsøker å dekke over Pedersens opptreden på Utøya.  

«Eskil Pedersen fortjener et liv i skam», konkluderer han.  
 
- Ikke offentlig Mannen forteller til Dagbladet at han ytret seg i en en polemikk på sin lukkede Facebook-profil, der kommentarene bare har vært synlige for majoriteten av hans om lag 800 Facebook-venner.  

FLYKTET: Eskil Pedersen og de andre om bord M/S «Thorbjørn»  ble flere ganger oppfordret til å komme seg i sikkerhet av Politiet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FLYKTET: Eskil Pedersen og de andre om bord M/S «Thorbjørn» ble flere ganger oppfordret til å komme seg i sikkerhet av Politiet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har altså ikke uttalt meg offentlig om Eskil Pedersen. Det vil jeg heller ikke gjøre overfor Dagbladet, sier han til Dagbladet.

Eskil Pedersen ønsker ikke å kommentere saken.