Stortingsansatte reagerte på oppførselen til russer: Nå er han siktet for ulovlig etterretning

En russisk statsborger er varetektsfengslet i to uker, siktet for ulovlig etterretningsvirksomhet etter at deltagerne på et seminar på Stortinget reagerte på mannens oppførsel.

SEMINAR: En russisk statsborger er varetektsfengslet i to uker, siktet for ulovlig etterretningsvirksomhet etter deltagerne på et seminar på Stortinget reagerte på mannens oppførsel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SEMINAR: En russisk statsborger er varetektsfengslet i to uker, siktet for ulovlig etterretningsvirksomhet etter deltagerne på et seminar på Stortinget reagerte på mannens oppførsel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seminaret var en interparlamentarisk konferanse i regi av ECPRD, The European Centre for Parliamentary Research and Documentation, på Stortinget torsdag og fredag.

«På bakgrunn av mistenkelig adferd fra en av deltakerne, ble PST kontaktet. PST etterforsker hendelsen. Berørte blir kontaktet direkte», heter det i en epost til Stortingets medlemmer som Stortingets direktør Marianne Andreassen sendte ut lørdag.

- Ingen kommentar, sier Andreassen til Dagbladet søndag ettermiddag, på spørsmål om hva den mistenkelige adferden gikk ut på.

Russer pågrepet

- PST pågrep en russisk borger på Oslo lufthavn fredag kveld, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

- Han er mistenkt for ulovlig etterretningsvirksomhet. Han ble i tråd med vår begjæring varetektsfengslet i to uker, sier Hugubakken.

PST opplyser at mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 121 - etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter.

Hugubakken ønsker ikke å si noe om bakgrunnen for hvorfor PST ble varslet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer