Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingsdirektør beklager upresise uttalelser om byggeskandalen

Tidligere stortingsdirektør Ida Børresen trekker deler av uttalelsen hun sendte ut i forbindelse med at hun gikk av.
- Våre spørsmål står ved lag, sier SV.

GIKK AV: Stortingets direktør Ida Børresen gikk av i forbindelse med håndteringen av byggeprosjektet.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIKK AV: Stortingets direktør Ida Børresen gikk av i forbindelse med håndteringen av byggeprosjektet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Før jul varslet vi presidentskapet om at vi trolig ville gå ut over kostnadsrammen på 1,8 milliarder og ha behov for en tilleggsbevilgning», skrev stortingsdirektør Ida Børresen i en pressemelding i forbindelse med sin avgang tidligere i februar.

I en e-post til presidentskapet vil hun nå trekke uttalelser som har reist spørsmål om hvorfor stortingspresident Olemic Thommesen ikke opplyste Stortinget om overskridelsene da han redegjorde for Stortinget 20.desember.

«Jeg ser at det i media er gjort et poeng ut av at jeg i pressemeldingen etter min avgang torsdag 15. februar – og vel også i noen av intervjuene jeg gjorde umiddelbart etter min avgang – ga inntrykk av at jeg hadde gitt Stortingets presidentskap informasjon om den økonomiske stillingen byggeprosjektet som ikke fremgikk av stortingspresidentens redegjørelse i Stortinget like før jul. Jeg beklager at jeg har bidratt til denne uklarheten, og jeg ser nå at mine uttalelser om dette var upresise.», skriver Børresen i eposten som Dagbladet har fått innsyn i.

- Stressende dag

Der skriver hun at presidentskapet ikke fikk informasjon i desember om at rammen på ca 1,8 mrd kroner ville ryke; bare at de fikk beskjed om at prosjektets økonomi var presset.

«Det var altså en bekymringsfull situasjon, men en ville arbeide med tiltak for å sikre at rammen ble holdt. Det ble ikke gitt informasjon til stortingspresidenten eller presidentskapet som tilsa at det presidenten sa i stortingssalen var uriktig», skriver Børresen i eposten.

Hun unnskylder upresishetene med at det var en« utrolig stressende dag» der hun «på kort tid måtte ta stilling til spørsmål av stor personlig betydning, og hvor det var vanskelig å få alle detaljer riktig».

Fortsatt urolig

Dagbladet har forsøkt å få tak i Børresen i forbindelse med e-posten, uten å lykkes.

E-posten fra direktøren kan bidra til å fjerne noe av presset på Thommesen i forkant av møtet han skal ha med finanspolitiske talsmenn og parlamentariske ledere i partiene på Stortinget i morgen.

Opposisjonen er imidlertid fortsatt bekymret.

- Våre spørsmål står ved lag. Vi må fortsatt vite hvem som visste hva når. Og så er det jo interessant å vite hva som er begrunnelsen for å trekke utspill. Jeg bare registrerer at Olemic Thommessen underveis i denne prosessen har hatt en tendens til å skyve ansvaret videre på andre, sier Kari Elisabeth Kaski i SV til Dagbladet.

- Det er en interessant utvikling, men jeg mener det fortsatt er all mulig grunnlag for å ville borre i denne saken, forteller Rigmor Aasrud, som er finanspolitisk talsperson i Ap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling