Stortingsmann refset for sexkjøp

Jørgen Kosmo (Ap) bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stortingsrepresentant skal minst to ganger ha fått refs for sexkjøp i utlandet. Tidligere Stortingspresident Jørgen Kosmo (Ap) bekrefter dette, men stortingsmannen nekter.

Den erfarne stortingsrepresentanten skal ha blitt innkalt til samtale hos daværende Stortingspresident Jørgen Kosmo og fått klar beskjed om å slutte å kjøpe sex på offisielle oppdrag som folkevalgt.

Dette bekrefter Kosmo overfor VG.

- Jeg hadde et møte med ham. Der ga jeg klar beskjed om at dette ikke ville bli akseptert, sier Kosmo.

Ifølge VG skal imidlertid stortingsrepresentanten så sent som i denne stortingsperioden også ha fått refs for sin angivelige omgang med prostituerte.

En kvinnelig stortingsrepresentant som var med på en delegasjonsreise med mannen, skal ha reagert.

- Da sa han til meg at jeg ikke skulle blande meg borti hva andre voksne gjør, og at han ikke kunne se noen prinsipiell forskjell på å kjøpe middag til en kvinne, og å betale en kvinne for å gå til sengs, sier hun.

Stortingsmannen selv nekter både for å ha snakket med Kosmo og for å ha kjøpt sex, og hevder at han kun har betalt for måltider med kvinner fra landene han har besøkt.

Stortingsmann refset for sexkjøp

(NTB)

<strong><b>INNKALTE TIL SAMTALE:</strong></B> Tidligere stortingspresident Jørgen Kosmo innkalte representanten til samtaler om sexkjøp i utlandet. Stortingsmannen nekter. Foto: Scanpix
INNKALTE TIL SAMTALE: Tidligere stortingspresident Jørgen Kosmo innkalte representanten til samtaler om sexkjøp i utlandet. Stortingsmannen nekter. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer