Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingsmann saksøker avis

Frp-politiker og stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter hevder seg ærekrenket og saksøker Bergensavisen for inntil 250 000 kroner. Også Dagavisen er saksøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To artikler i avisen om idrettslag som skulle føle seg snytt for inntekter fra underholdningsmaskiner tilhørende Hagesæters firma Euro Holding AS, er bakgrunnen for søksmålet.

- Oppslagene var uriktige og egnet til å sverte navnet mitt. Det har vært en stor belastning for meg og min familie, sier Hagesæter til Bergens Tidende.

Han krever oppreisningserstatning fra BA på inntil 250 000 kroner. I tillegg kreves redaktør Olav Terje Bergo og vedkommende journalist personlig for inntil 50 000 kroner hver. Artiklene stod også på trykk i Dagsavisen, som også er saksøkt.

- Vi har vært i en langvarig dialog med BA, men avisen har ikke villet beklage noe. Da har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier advokat Alf Johan Knag, som er Hagesæters sakfører.

Donerer pengene

Stortingsreprestanten uttrykker at han ikke ønkser å tjene på søksmålet. Alt han eventuelt tilkjennes i oppreisning skal gis til veldedighet.

Redaktør Olav Terje Bergo avviser at BA har ærekrenket Frp-politikeren.

- Vi har formidlet en kritikk fra en samarbeidspartner av Hagesæter. Vedkommende mente han ikke hadde fått oppgjør. Og det formidlet vi.

- Hva sier du til påstanden om at det var uriktige opplysninger?

- Det mener vi at det ikke var, sier Bergo til Bergens Tidende.

(Dagbladet.no)

ÆREKRENKET:</B> Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter saksøker BA for flere hundre tusen kroner. Pengene han eventuelt tilkjennes skal gis bort.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media