-MÅ TA ANSVAR: Tidligere statsminister Kåre Willoch må ta en del av ansvaret for jødehatet i Norge, mener stortingspolitiker Erlend Wiborg (Frp).
 Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
-MÅ TA ANSVAR: Tidligere statsminister Kåre Willoch må ta en del av ansvaret for jødehatet i Norge, mener stortingspolitiker Erlend Wiborg (Frp). Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Stortingspolitiker beskylder Kåre Willoch for jødehat

- Mennesker som ham må også ta sin del av ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Kåre Willoch må ta en del av ansvaret for jødehatet i Norge, hevder stortingspolitiker Erlend Wiborg (Frp).

Wiborg svarte tirsdag på en Twitter-melding fra en NRK-journalist som ba om hjelp til å finne noen til å si noe om hvor jødehat blant jihadister kommer fra.

- Mennesker som Kåre Willoch må også ta sin del av ansvaret. Han har bidratt til jødehatet generelt og gitt legitimitet til det, skrev Wiborg.

Stortingspolitikeren sier til NRK at han står inne for det han skrev.


- Jeg ble utfordret på hva som er grunnen til at vi har økende antisemittisme i Norge. Da viste jeg til flere ting. Det ene er enkelthendelser som da Kåre Willoch uttalte for en del år siden at nå kunne ikke amerikanerne jobbe for fred i Midtøsten, på grunn av at Obama hadde ansatt en jødisk politiker, sier han.

Kåre Willoch avviser at han har bidratt til jødehat.

- Det er en nokså grov feilfremstilling av det jeg sa. Poenget var at de valgte en person til å lede en meglingssituasjon som hadde meldt seg frivillig på Israels side i en krig mot palestinere. Å fremstille dette som om jeg skulle hatt noe generell uvilje mot jøder, er fullstendig feilaktig, sier Willoch.

(NTB)

STÅR INNE FOR DET HAN SKREV: Stortingspolitiker Erlend Wiborg (frp). Foto: Stortinget
STÅR INNE FOR DET HAN SKREV: Stortingspolitiker Erlend Wiborg (frp). Foto: Stortinget Vis mer