Stortingspolitiker siktet etter narkorazzia

Henning Warloe (51) trekker seg fra alle verv i Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henning Warloe, stortingspolitiker for Høyre fra Bergen, er siktet for befatning med narkotika, etter straffelovens §162 1. ledd.

Politiet har ransaket Warloes stortingsleilighet på Oslos vestkant, der beslaget skal ha blitt gjort. Stortingsrepresentanten, som var i Bergen da ransakingen skjedde, ble pågrepet på lørdag, bekrefter Romerike politidistrikt.

- Det ble funnet en mindre mengde med narkotika. Det er tatt beslag i og sendt til analyse hos Kripos, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson TV 2 Nyhetene.

Politikeren trekker seg fra alle verv i partiet.

I politiavhør har Warloe innrømmet narkomisbruk, men skal ikke ha erkjent straffskyld for den beslaglagte brukermengden. 51-åringen forklarer at funnet kan stamme fra andre som har oppholdt seg i boligen.

- En bekjent av ham har tilgang på leiligheten, sier advokat Erling Lyngtveit, stortingspolitikerens forsvarer.

Erna Solberg sier det er uforenlig å være stortingsrepresentant for Høyre, som er et nulltoleranseparti når det gjelder narkotika, samtidig som man bruker narkotika.

-Vi har blitt informert om en ransaking i hans leilighet på fredag ettermiddag. Han står i en stor krise nå, sier Solberg til TV2.

Herman Friele var ordfører mens Warloe var finansbyråd i Bergen.
- Dette er veldig trist å høre. Vi får håpe at det bare har et helt minimalt omfang, sier Friele til Dagbladet.

Han har til nå bare har hatt et positivt inntrykk av partifellen. -Dette er totalt nytt, helt ukjent for meg, og veldig leit, sier Friele til Dagbladet
Dagbladet.no kommer med mer.