INNRØMMER HASJ-BRUK: Høyre-politiker Erik Skutle innrømmer å ha brukt hasj. Foto: NTB Scanpix og Stortinget
INNRØMMER HASJ-BRUK: Høyre-politiker Erik Skutle innrømmer å ha brukt hasj. Foto: NTB Scanpix og StortingetVis mer

Stortingspolitiker siktet i narkotikasak

Erik Skutle har innrømmet bruk av cannabis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Høyres stortingsgruppe satt i krise-møter i ettermiddag, etter at de ble gjort oppmerksom på at en av deres representanter ble siktet i en narkotikasak.

Det var VG som først omtalte saken.

Høyre bekreftet i ettermiddag at Hordaland-representanten Erik Skutle, som er vara for statsminister Erna Solberg, har erkjent hasj-bruk ved en anledning.

- Alvorlig - Vi ser svært alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivaret Skutle og forsøke å bestå ham på best mulig måte, sier parlamentarisk leder i Høyre Trond Helleland i en pressemelding.

- Jeg har vært i kontakt med ham og han har det etter forholdene bra. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig, og beklager det grove tillitsgruddet, sier Helleland til Dagbladet på Stortinget etter møtet.

Etter det Dagbladet får opplyst ønsket politiet å ransake politikerens bolig på tirsdag, men det er ikke bekreftet at ransakelsen faktisk fant sted. Mannen skal ha sittet i politiavhør, etter at han ble pågrepet i Bergen i dag.

- Vi har siktet over 30 personer. De fleste er 18 og 19 år gamle og er elever ved forskjellige videregående skoler i Bergen kommune. Tre eller fire personer sitter varetektsfengslet. To personer ble løslatt i dag. I de mest alvorlige tlifellene snakker vi om omsetning av narkotika, sier seksjonsleder for organisert kriminalitet i Hordaland politidistrikt, Jørn Solsvik, til Dagbladet.

Dagbladet har i ettermiddag gjentatte ganger forsøkt å få tak i stortingspolitikeren, uten å få svar.

Større sak Etterforskningen av saken skal ha pågått over tid, og det er i forbindelse med nye pågripelser de siste dagene at også stortingspolitikeren er siktet.

VG var i dag i kontakt med Skutle, som ikke kunne kommentere saken.

- Jeg sitter i et møte, sa han ved 15-tiden.