Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingspolitikere drapstruet etter DLD-vedtak

PST jakter allerede på avsenderne.

TRUET: Stortingsrepresentanter er truet etter at de stemte for datalagringsdirektivet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
TRUET: Stortingsrepresentanter er truet etter at de stemte for datalagringsdirektivet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 89 mot 80 stemmer vedtok Stortinget mandag kveld å innføre det omstridte datalagringsdirektivet (DLD). Nå har alle som stemte for, mottatt trusselbrev på e-post, melder NRK.

Stortingsrepresentant Tor Arne Strøm (Ap) fra Nordland sier at han er rystet over at innboksen er fylt opp med trusselbrev. Han tipper at han har mottatt nærmere 300 e-poster med truende innhold siden mandag

- Innholdet er ikke særlig fint. Enkelt sagt sier mailene at alle som vedtok datalagringsdirektivet, burde brenne i helvete, sier Strøm til NRK.

Kraftig kost Partikollega Lillian Hansen er inne i sin første stortingsperiode. Hun sier at dagene etter at direktivet ble vedtatt, har vært ille.

- Det er veldig ubehagelig. Jeg har fått drapstrusler. I tillegg har vi fått veldig mange e-poster med veldig skremmende innhold, sier Hansen.

«Du fortjener ikke å leve. Du bør være svært bekymret for din fremtid», er blant truslene som har havnet i innboksen til Høyres Ivar Kristiansen.

- Det er ganske sterkt. Jeg har fått mange tøffe brev med både trusler og karakteristikker som er ganske friske. Jeg har kommentert noen få, men det er de som har stilt relativt saklige spørsmål.

- Jeg har fått mange karakteristikker før, men det er brutt en ny grense nå, sier Kristiansen.

PST reagerer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ser svært alvorlig på at lover vedtatt av de folkevalgte, ikke blir respektert.

- Vi vil følge opp dette på flere måter. Å komme med slike trusler er veldig alvorlig, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

Hackere meldte tidligere i uken sin motstand mot direktivet ved å angripe nettsidene til Høyre og Arbeiderpartiet. Torsdag forsøkte hackergruppen Anonymous å hindre den direkte nettoverføringen fra Aps landsmøte i Oslo.

«Vi fortsetter vår protest mot Arbeiderpartiet og vil ta ned livestreamen fra landsmøte i dag kl. 13.00! We do not forgive, we do not forget /Anon», skrev gruppen torsdag.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media