Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingspolitikere vil ha svar fra Solvik-Olsen

Mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen må svare Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på spørsmål om konflikten med sin tidligere kommunikasjonssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap og SV har sammen forfattet et brev til statsråden, noe Arbeiderpartiets Jette Christensen tror resten av komiteen vil stille seg bak, skriver Dagsavisen.

- Saken må avklares nå, og statsråden må se på dette som en mulighet for å fortelle Stortinget og offentligheten om hva som har skjedd. Vi må få klarhet i hvordan han har vært involvert i saken, om forholdet mellom embetsverket og politisk ledelse, sier Christensen.

På spørsmål om hun mener det kan være grunnlag for en kontrollhøring sier hun:

- Nå må vi ta én ting av gangen. Det som haster mest er å få opplyst saken. Statsråden bør svare så utfyllende som overhodet mulig.

Ifølge Dagens Næringsliv mener kommunikasjonssjef Anne Marie Storli at hun ble fjernet fra jobben fordi hun ikke ville gi partipolitisk bistand til Solvik-Olsen. Dette har statsråden tilbakevist overfor NTB.

- Jeg har aldri bedt kommunikasjonsavdelingen om å utføre partipolitisk arbeid for oss, sa Solvik-Olsen til NTB 22. desember i fjor.

Til Dagavisen sier han at han ser fram til å få spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Jeg vil bidra til å svare dem så fort som mulig slik at de får et godt bilde av saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media