Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Stortingspolitikerne får sekstimersdag»

Kommunen gir bort brostein i Stavanger, og ny oppfinnelse i Trondheim halverer strømregninga. Du kårer dagens teiteste aprilspøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når norske medier skal koke ihop en artighet til den store tøysedagen, har vi en mistanke om at morgenmøtene 31. mars foregår omtrent slik:

- Vi må ha noe som engasjerer folk!

- Hva med bompenger? Eller strømregninga, den er i vinden for tida?

- Ja, eller skatt. Det må være noe med penger. Kanskje noe med både bompenger, strøm og skatt? Hehe, ja, det går vi for.

Mange bomskudd

Enkelte aprilspøk-temaer blir noen aviser tydeligvis aldri lei. Vi bringer et aldri så lite knippe av dagens morsomheter:

* Haugesunds avis skriver at planene om en bomring rundt vestlandsbyen blir lagt på is. I stedet går politikerne inn for å kreve inn ekstra inntektsskatt av alle for å få bedre veier. Artig.

Tønsbergs Blad holder seg på veien, og skremmer leserne med at også funksjonshemmede, elbilister og motorsykler nå må betale i bomringen, samtidig som prisen øker generelt.

TANT OG FJAS: Det er ikke lett å være lurendreier, og morsom samtidig. Faksimile
TANT OG FJAS: Det er ikke lett å være lurendreier, og morsom samtidig. Faksimile Vis mer

* I Trøndelag er det strøm som gjelder. Adresseavisen skriver om den revolusjonerende Sintef-oppfinnelsen som «avlyser strømkrisen». Den svarte boksen, som gjør slutt på at bare hver tredje svingning i en elektrisk puls utnyttes, skal selvsagt testes ut på, vel, usannsynlig dumme lesere.

Trønderavisa har også kriseløsningen, ergometersykler som kan kobles til strømnettet, behørig utprøvd av ordføreren i Steinkjer personlig.

Askeoppkok

* Absurde dugnader er også populært. I Stavanger vil kommunen ifølge Rogalands Avis gi bort all brostein i byen, som skal byttes ut, merkelig nok plutselig og før klokka 12 i dag. Stavanger Aftenblad inviterer til kollektiv vinsmaking for å velge drikke til kulturhovedstadsåret i 2008, mens Kristiansand stadion trenger aske fra peisen din, fort som svint.

I Trondheim lover universitetet nye kremhybler til studentene - om de bygger dem selv.

* Nye regler og late politikere er også egnet til provokasjon. Stortingspolitikerne får nå sekstimersdag, ifølge Dagsavisen, mens Store Bror vil stoppe ulovlig skuterkjøring i Troms. Også gående i skisporet kan bli bøtelagt, melder Romsdals Budstikke.

* Blant dagens bedre er kanskje at TONO vil <A HREF="http://www.vpn.no/index.php/content/view/full/16930 ">kreve penger av Klanen</A> og andre supporterklubber, fordi  fotballfansen i dag synger kjente melodier uten å betale for seg.

Selv har ikke vi i Dagbladet.no laget noen aprilspøk i år. Det forhindret oss derimot ikke i å gå på limpinnen. Tidligere i dag publiserte vi rbkweb.coms litt for fantastiske sak om at Real Madrid er svært interesserte i Per Ciljan Skjelbred...

«Stortingspolitikerne får sekstimersdag»

Hva er den dårligste aprilspøken du har sett i dag?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media