Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingspolitikerne innrømmer svart arbeid

43 av landets 169 stortingspolitikere har enten betalt svart eller mottatt svart betaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesteparten av dem som innrømmer svart arbeid, er fra Fremskrittspartiet, viser tall som VG har innhentet.

18 av dem som sier de har betalt svart eller mottatt svart betaling, er fra Frp. 14 er fra Ap, seks fra Høyre, tre fra SV, en fra Sp og en fra Venstre.

117 stortingsrepresentanter sier at de verken har kjøpt svart arbeid eller arbeidet svart, mens fem politikere nekter å svare. Fire av de fem er Frpere, blant dem Carl I. Hagen. Videre var det fire stortingspolitikere som VG ikke fikk tak i.

Blant dem som innrømmer svart arbeid, er Høyres Børge Brende. Han innrømmer å ha betalt svart for vaskehjelp, malertjenester og dagmamma.

– Jeg synes det er fryktelig pinlig, det er flaut. Den eneste formildende omstendigheten er at dette var før jeg ble innvalgt på Stortinget, at jeg var ung og umoden på det tidspunktet, sier Brende.

(NTB)

INNRØMMER SVART ARBEID: Høyres Børge Brende er en av stortingsrepresentantene som innrømmer å ha brukt svart arbeidskraft.