Stortingspresidenten: - En av de største i historien

Dag Terje Andersen glemmer aldri sitt møte med Sønsteby.

Oslo, 20100211:  Den store middagen i forbindelse med sentralbanksjefens tale ble som vanlig servert på Grand Hotell i Oslo.  Stortingspresident Dag Terje Andersen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo, 20100211: Den store middagen i forbindelse med sentralbanksjefens tale ble som vanlig servert på Grand Hotell i Oslo. Stortingspresident Dag Terje Andersen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspresident Dag Terje Andersen mener Norge har mistet en av sine største personligheter gjennom alle tider.

Han glemmer aldri sitt møte med krigshelten Gunnar Sønsteby i New York.

- Det var i 1999, og vi støtte på hverandre i heisen i FN-bygningen. Han inviterte meg straks med på middag, og det ble en kveld jeg aldri vil glemme, sier Andersen til NTB.

Stortingspresidenten beskriver «Kjakan» som en av de største personlighetene i norsk historie, ikke utelukkende som følge av innsatsen hans under krigen.

- Sønsteby var også en av de aller mest sentrale formidlere av norsk krigshistorie og betydningen av å stille opp for demokratiet. Han holdt over 1.000 foredrag om dette rundt om i landet, sier Andersen, som også trekker fram Sønstebys rolle som forkjemper for krigsveteranenes sak.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Gunnar Sønstebys bortgang, sier stortingspresidenten.

(NTB)