Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingspresidenten dro inn Erna i privat strid om 200 millioner

Nå legger han seg «flat som en pannekake».

BEKLAGER: Stortingspresident Olemic Thommesen beklager å ha trukket inn statsminister Erna Solberg (H) inn i en privat strid om 200 millioner kroner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKLAGER: Stortingspresident Olemic Thommesen beklager å ha trukket inn statsminister Erna Solberg (H) inn i en privat strid om 200 millioner kroner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspresident Olemic Thommessen legger seg «flat som en pannekake» etter å ha trukket statsministeren inn i en privat strid om 200 millioner kroner i skatteparadiset Guernsey.

Dagens Næringsliv
omtalte lørdag et brev fra Thommessen til britiske skattemyndigheter. Der skriver stortingspresidenten at statsministeren har kommet med en uttalelse om saken, og at hun støtter hans forsøk på å vinne fram.

- Setningen om at statsministeren hadde gitt en uttalelse, baserer seg på at jeg var overbevist om at hun var kjent med saken. Dersom det viser seg å være feil, beklager jeg dypt og legger meg flat som en pannekake, skriver Thommessen i en epost til DN.

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er riktig av stortingspresidenten å oppklare at dette er en sak som hun «kun har vært orientert om på et overordnet nivå». Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) sier seg tilfreds med Thommessens beklagelse.

Selve saken dreier seg om penger Bjørnstjerne Bjørnsons oldebarn Maria Bjørnson etterlot seg da hun døde i London i 2002. Hun var fjern slektning og nær venn av stortingspresidenten, som lenge har forsøkt å få kontroll over formuen.

Han ønsker å sette pengene inn i fond for kultur og veldedighet i Norge og London. Andre venner av Bjørnson ønsker noe annet, og forvalteren Butterfield Bank sitter fortsatt med kontrollen, skriver DN.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart