Stortingspresidenten eier aksjer i skjul for 362 500 kroner

Stortinget skal debattere og votere over regelverket i morgen. Men Stortingspresidenten vil ikke stramme inn aksjeregelverket han selv har brutt i fire år.

BRYTER REGELVERKET: I fjor avslørte Dagbladet at flere stortingsrepresentanter eide aksjer i skjul i strid med Stortingets økonomi-regelverk. Nå kan Dagbladet avsløre at det samme gjelder Stortingspresident Olaf Michael Thommessen (H). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRYTER REGELVERKET: I fjor avslørte Dagbladet at flere stortingsrepresentanter eide aksjer i skjul i strid med Stortingets økonomi-regelverk. Nå kan Dagbladet avsløre at det samme gjelder Stortingspresident Olaf Michael Thommessen (H). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går omtalte Dagbladet at Stortingspresident Olaf Michael Thommessen (H) ikke vil stramme inn på regelverket som krever at de folkevalgte registrerer aksjeposter over 90 000.

De folkevalgte plikter å oppgi alle økonomisk interesser av en viss betydning i Stortingets eget register over verv og næringsinteresser. Hensikten med ordningen er at både velgerne og Stortingets administrasjon skal vite hvilke mulige bindinger de folkevalgte har.

Nå kan Dagbladet avsløre at Thommessen, som går under kallenavnet «Olemic», selv har brutt regelverket i fire år, ved ikke å registrere aksjeposter i tråd med regelverket.

Eier i børslokomotiver I et uttrekk fra aksjonærregisteret som ble gjort offentlig av Skatteetaten i fjor, står Thommessen oppført med aksjer i en rekke store selskaper, blant annet Statoil, DNB NOR og Orkla.

De tre aksjepostene er hver for seg verdt mer enn minstekravet i Stortingets regelverk. Til sammen er aksjepostene verdt 365 500. Den største posten er 2000 aksjer i Orkla, som er verdt 143 300, langt over Stortingets minstekrav.

De siste årene har selskapene gitt rundhåndede utbytter til aksjonærene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer