Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingspresidenten krever gjennomgang av regelverket etter Keshvari-skandalen

Presidentskapet har i dag bedt administrasjonen på Stortinget totalgjennomgå regelverket for reiseregninger.

SYKMELDT: Mazyar Keshvari er sykmeldt. Hans advokat, Arve Lønnum, sier Frp-toppen legger alle kortene på bordet for å finne ut hvor mye penger han skylder Stortinget i feilaktig utbetalte reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SYKMELDT: Mazyar Keshvari er sykmeldt. Hans advokat, Arve Lønnum, sier Frp-toppen legger alle kortene på bordet for å finne ut hvor mye penger han skylder Stortinget i feilaktig utbetalte reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets presidentskap tar umiddelbar affære etter Keshvari-saken.

I dag har stortingspresident Tone Trøen (H) og resten av presidentskapet bedt om en snarlig gjennomgang av regelverket for reiseregninger på Stortinget.

Konsekvensen kan bli at hele regelverket endres, bekrefter Trøen overfor Dagbladet. Dette er dersom evalueringen finner at systemet har vært mangelfullt.

- Vi har nå bedt om en gjennomgang av systemet. Den skal gjennomførest så snart som mulig, og vurdere om vi i dag har gode nok krav til dokumentasjon og andre kontrollmuligheter ved utbetaling av reiseregninger. Mitt inntrykk er at representantene i all hovedsak følger systemet, som i all hovedsak er det samme som det statlige, på en ansvarsfull måte, men vi ber likevel om en vurdering av om vi i framtiden skal stille andre krav til dokumentasjon for reiseregninger, sier Trøen til Dagbladet.

Frp-profil Mazyar Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290 000 kroner.

Avisa kan dokumentere at stortingsrepresentanten har vært i Oslo samtidig som det er levert krav på 36 000 kroner. Keshvari har selv beklaget at han har levert inn feilaktige reiseregninger og er nå sykmeldt. Han har siden valget i fjor møtt på Stortinget som vara for finansminister Siv Jensen, og er leder for Oslo Frp.

Trøen forteller at gjennomgangen og evalueringen skal gjøres snarest, med det mål for øye å avdekke eventuelle smutthull i systemet for reiseregninger.

- Vi går nå en gjennomgang av reglene og en vurdering av om nye kontrolltiltak må iverksettes. Systemet kan bli endret, vår interesse er å sikre at systemet for reiseregninger fungerer så godt som mulig, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!