Stortingspresidenten om klagebrev: - Ikke grunnlag for kritikken

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) mener han og resten av presidentskapet ikke har gått ut over sine fullmakter eller holdt tilbake informasjon.

KRITIKK: Stortingspresident Olaf Michael «Olemic» Thommessen (H) og resten av presidentskapet har fått kraftig kritikk av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Thommesen er stortingspresident for perioden 2013–2017. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITIKK: Stortingspresident Olaf Michael «Olemic» Thommessen (H) og resten av presidentskapet har fått kraftig kritikk av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Thommesen er stortingspresident for perioden 2013–2017. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kontroll- og konstitusjonskomiteen sendte denne uka et brev til presidentskapet med kritikk av presidentskapets opptreden da kontrollutvalget for de hemmelige tjenestene (EOS-utvalget) skulle evalueres.

- Presidentskapet mener det ikke er grunnlag for den kritikken komiteen kommer med, og vil gjøre rede for dette i sitt svar til komiteen, sa Thommessen i en kommentar til Dagbladet torsdag kveld.

En dag seinere holder han fast ved at presidentskapet ikke har opptredt kritikkverdig, men legger til at de tar kritikken alvorlig.

- Presidentskapet tar kritikken alvorlig, og vi vil foreta en grundig gjennomgang av saken, skriver Thommessen i en epost til NTB.

Komiteen mener presidentskapet ikke hadde lovhjemmel til å gi fritak for taushetsplikten som gjelder for EOS-utvalget.

- Presidentskapets oppfatning var at loven ga grunnlag for det. Dette er et av de spørsmålene vi vil se nærmere på. Så langt mener presidentskapet at vi har hatt hjemmel for alle handlinger foretatt i denne saken, skriver Thommessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer