Stortingspresidenten sier nei til at alle aksjer må registreres

SV foreslo å stramme inn regelverket for de folkevalgte, etter aksje-avsløringer i Dagbladet.

VIL FORTSETTE SOM FØR: Stortingspresident Olaf Michael Thommessen (H) vil ikke stramme inn regelverket for hva stortingsrepresentanter må opplyse om aksjeeierskap. Saken stod på trykk 28.09.2015. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL FORTSETTE SOM FØR: Stortingspresident Olaf Michael Thommessen (H) vil ikke stramme inn regelverket for hva stortingsrepresentanter må opplyse om aksjeeierskap. Saken stod på trykk 28.09.2015. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et flertall i Stortingets presidentskap vil ikke stramme inn på dagens regelverk for representantenes innrapportering av aksjer de eier. Det viser en en innstilling avgitt av presidentskapet selv. Saken skal opp til debatt og votering i Stortinget førstkommende tirsdag.

Presidentskapet bestemmer reglene de folkevalgte må følge til daglig, og ble bedt om å stramme inn regelverket etter at Dagbladet avslørte en rekke rolleblandinger og skjulte aksjeeierskap i fjor høst.

- Deprimerende - Vi er nå midt i opprullingen av en sak som viser oss hvordan politisk og økonomiske elite verden over har klart å skjule enorme verdier fra demokratiske institusjoner. Det er derfor deprimerende at presidentskapet ikke ser nødvendigheten av åpenhet rundt stortingsrepresentanters interesser. De opptrer i beste fall naivt. De tar ikke kampen mot korrupsjon på alvor, sier Torgeir Knag Fylkesnes (SV) til Dagbladet.

I dag krever regelverket at representantene skal registrere alle aksjeposter til en verdi over folketrygdens grunnbeløp, rundt 90 000 kroner. Fylkesnes foreslo å oppheve grensen, slik at alle aksjeposter må føres opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer