Stortingsrepresentant anmelder Espen Lie for 132 drap

Thomas Breen (Ap) er sjokkert over kjendispengeinnkreveren.

ANMELDT TIL POLITIET: Espen Lies uttalelser i et intervju med TV2 har nå utløst politianmeldelse. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
ANMELDT TIL POLITIET: Espen Lies uttalelser i et intervju med TV2 har nå utløst politianmeldelse. Foto: Jørn H. Moen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Stortingsrepresentant Thomas Breen (Ap) har anmeldt pengeinnkrever Espen Lie for 132 drap og mulige krigsforbrytelser.

I et intervju med TV 2 lørdag fortalte Espen Lie at han har jobbet som leiesoldat i Afrika, Latin-Amerika og Midtøsten. Den profilerte pengeinnkreveren opplyste han kan ha så mange som 132 liv på samvittigheten. To av de påstått drepte var barn.

Stortingsrepresentant Thomas Breen, medlem av justiskomiteen, er sjokkert over Lies utspill.

- Jeg blir rystet når jeg ser en norsk statsborger stå på TV i beste sendetid og omtale 132 drap med et skuldertrekk, drap han selv angivelig har begått, sier Hedmarks-representanten fra Ap.

Han mener at politiet bør etterforske saken, og har derfor anmeldt Espen Lie for 132 drap og mulige krigsforbrytelser.

Breen frykter at unge menn vil la seg friste til å gå i Espen Lies fotspor som leiesoldat.

- En del unge gutter synes at Espen Lie er en helt. Jeg frykter også at det brer seg en oppfatning blant noen unge menn om at det er enkelt og glamorøst å dra rundt i verden som leiesoldat. Det er det ikke, mener Breen.

Espen Lie mener han ikke har noe å frykte i en eventuell etterforskning, og kaller Breens anmeldelse for «politikk.» Han sier til videre at han ikke ønsker å samarbeide med politiet under en eventuell etterforskning.

- Jeg har aldri samarbeidet med politiet før og kommer ikke til å gjøre det nå heller. De får etterforske det de skal gjøre, så skal jeg svare for det som måtte komme opp, sier Lie til TV 2.(NTB)

 

ANMELDER ESPEN LIE: Thomas Breen (Ap) ble rystet over Espen Lies intervju med TV2. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ANMELDER ESPEN LIE: Thomas Breen (Ap) ble rystet over Espen Lies intervju med TV2. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer