Stortingsrepresentant ble ulovlig arrestert

Høyres Erik Skutle var på vei til Stortinget for å stemme, da han ble arrestert. Pågripelsen var i strid med grunnloven.

ULOVLIG ARRESTERT: Spesialenheten for politisaker fastslår at det var i strid med Grunnloven, da politiet i Bergen arresterte Høyres stortingsrepresentant Erik Skutle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ULOVLIG ARRESTERT: Spesialenheten for politisaker fastslår at det var i strid med Grunnloven, da politiet i Bergen arresterte Høyres stortingsrepresentant Erik Skutle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Bergen hadde vinteren 2014 i lengre tid jobbet med en narkotikasak, hvor Høyres stortingsrepresentant Erik Skutle var en av de mistenkte,.

Politiet slo til og arresterte politikeren da han var på vei inn på Flesland flyplass, for å reise til Oslo for å delta i en avstemning på Stortinget. Skutle skulle stemme i saken om reservasjonsretten for abortleger.

Brudd på grunnloven

Høyre-politikeren ba om bistand av advokat John Christian Elden etter at han ble pågrepet. Nå har Spesialenheten for politisaker slått fast at arrestasjonen av Erik Skutle er i strid med Grunnlovens paragraf 66 som lyder slik:

«Representantene er på sin reise til og fra Stortinget samt under sitt opphold der befriet fra personlig heftelse, med mindre de gripes i offentlige forbrytelser. Heller ikke kan de utenfor Stortingets forsamlinger trekkes til ansvar for sine ytrede meninger der. Etter den der vedtatte orden er enhver pliktig til å rette seg».

Hasjrøyker

Det var i februar 2014 Erik Skutle (26) ble pågrepet av politiet i Bergen. I ettertid har Skutle stått fram i media og fortalt at det er siste gang han har røykt hasj. Skutle har fått en bot på 8000 kroner for hasjrøykingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer