PROFILERT: Erik Skutle er en av Høyres mer profilerte stortingsrepresentanter. Her fra Dagbladets valgbod i 2015. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PROFILERT: Erik Skutle er en av Høyres mer profilerte stortingsrepresentanter. Her fra Dagbladets valgbod i 2015. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) fratatt førerkortet etter Ikea-tur

Passasjeren satt og holdt lasten på taket, ifølge politiet. Høyre-politikeren avviser dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den profilerte stortingsrepresentanten Erik Skutle (H) fra Bergen ble i dag fratatt førerkortet etter et besøk på Ikea i Åsane nord for sentrum. Årsaken var ifølge politiet svært lemfeldig sikring av last på taket, skriver Bergens Tidende.

- Det er på ingen måte forsvarlig. Vi stoppet bilen i Sandviken og tok fra ham førerkortet, sier politiets operasjonsleder Lars Geitle til avisa.

Det var en annen bilist som tipset politiet om Skutles last.

Ifølge Geitle satt Skutles passasjer og holdt lasten, som besto av fire avlange pappkasser sikret med to stropper. Operasjonslederen sier det kunne blitt store skader dersom stortingsrepresentanten hadde bråbremset.

«Utvendig så det komisk ut, som når Donald Duck er på tur med den lille bilen sin. Men det er ikke forbud mot komiske gjenstander.» Erik Skutle, stortingsrepresentant

- Sikret godt nok

Skutle bekrefter overfor Dagbladet at han ble fratatt førerkortet, men avviser at lasten var for dårlig sikret.

- Kassene var sikret med to ordentlige lastestropper, og vi kjente etter om det satt godt. Etter vår vurdering var det forsvarlig - vi lastet ikke for tungt, vi kjørte forsiktig, og ingenting forskjøv seg, sier han.

Han beskriver hendelsen som «en spesiell opplevelse», og forklarer at han ble stoppet etter 3-4 km, foran Fløyfjelltunnelen, og bedt om å parkere i ei busslomme.

- Politiet mente vi burde dele opp lasten og kjøre i to omganger, sier han.

Ifølge Skutle vil førerkortets endelige skjebne bli avgjort av politiets jurist over helga.

Hjalp lillebroren

Skutle forklarer at han hjalp lillebroren, som ikke har førerkort, med å kjøpe møbler til leiligheten hans. Politikeren sier han i etterpåklokskapens navn burde revurdert lastingen, slik at bilen ikke tiltrakk seg oppmerksomhet.

- Utvendig så det komisk ut, som når Donald Duck er på tur med den lille bilen sin. Men det er ikke forbud mot komiske gjenstander, sier han.

Han avviser også at lillebroren satt og holdt kassene med hendene på taket.

- Politiet spurte om det, men det stemmer selvfølgelig ikke. Det som er riktig, er at jeg ba ham ta hånda ut av vinduet for å sjekke om stroppene satt stramt, sier Høyre-politikeren.

Fikk hjelp med bilen

Skutle forteller at kassene ble lastet om, og at han fikk hjelp til å få bilen til sentrum.

- Jeg fikk fullført oppdraget, konstaterer han.

Også tidligere har det stormet rundt Skutle, som i februar 2014 trakk seg fra alle politiske verv etter at det kom fram at han hadde røyket hasj. Han gjorde imidlertid raskt comeback, og sitter på Stortinget som Erna Solbergs vararepresentant.