Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingsrepresentant fra Frp fikk gratis garasje

Per Arne Olsen fikk garasjeplass verdt 220.000 kroner.

FIKK GRATIS GARASJE: Fremskrittspartiets nestleder  Per Arne Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FIKK GRATIS GARASJE: Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Stortingsrepresentant og tidligere ordfører Per Arne Olsen (Frp) i Tønsberg har fått en ekstra garasjeplass verdt 220.000 kroner gratis fra en eiendomsutbygger.

Olsen erkjenner at han har fått parkeringsplassen gratis, men sier det var en kompensasjon for en manglende bod, skriver Tønsbergs Blad.

Svarer kun politiet
Hvordan parkeringsplassen både kan være gratis og en kompensasjon forklarer ikke Olsen, som også avviser å svare på spørsmål fra andre enn politiet i saken.

Ifølge entreprenører er kostnaden ved en parkeringsplass i kjeller normalt fra 150.000 til 200.000 kroner. Utbyggeren solgte ekstra parkeringsplasser til fast pris på 220.000 kroner i første byggetrinn. Kostnaden på en utebod er mellom 20.000 og 40.000 kroner, ifølge avisen.

Holdt unna markedet
Tidligere ordfører Per Arne Olsen og mangeårig leder av bygningsrådet Bent Moldvær fikk en eksklusiv mulighet til å kjøpe to av i alt åtte leiligheter på Jarlsø i Tønsberg som utbyggeren holdt unna markedet. Som to av de mest sentrale politikerne i Tønsbergs største parti, hadde de tett kontakt med utbyggeren i regulerings- og utbyggingssaken. Politiet vurderer fortsatt om saken skal etterforskes.

Olsen betalte 4.850.000 kroner for en 160 kvadratmeter stor leilighet på Jarlsø i Tønsberg.

Ingen kommentar

Olsens leilighet var aldri ute i markedet med pris, men dette er listepris utarbeidet av eiendomsselskapet og DnB NOR i 2006. Inkludert i alle listeprisene var det en garasjeplass, men Olsen har fått to. Olsen kjøpte sin leilighet i mai 2009, etter at utbyggeren hadde holdt den unna markedet i to og et halvt år.

Eiendomsselskapet som solgte leiligheten og ga garasjen til Olsen, Jarlsø Eiendom, vil ikke kommentere saken overfor Tønsbergs Blad.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!