Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lene Vågslid kjørte for fort

Stortingsrepresentanten mistet lappen etter 86 km/t i 60-sone: 
- Pinlig, sier justispolitikeren

Delte nyheten selv på Facebook. 

MISTET LAPPEN: Telemarkspolitikeren Lene Vågslid (Ap) har plass på Stortinget. Nå må hun belage seg på hjelp fra venner og familie for å komme seg til jobb, etter at hun mistet lappen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MISTET LAPPEN: Telemarkspolitikeren Lene Vågslid (Ap) har plass på Stortinget. Nå må hun belage seg på hjelp fra venner og familie for å komme seg til jobb, etter at hun mistet lappen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Lene Vågslid (Ap) opplevde i dag mange bilføreres store skrekk da hun ble stoppet av politiet.

Ap-politikeren kjørte bil på strekningen mellom Notodden og Kongsberg da politiet plutselig vinket henne til siden i 60-sonen.

- Politiet lurte på om jeg forsto hvorfor de hadde stoppet meg. Jeg tenkte det var en rutinekontroll og svarte: «Nei. Jeg regner med at dere skal se vognkort og førerkort», sier hun til Dagbladet.

- Brutal beskjed

Politiet kunne imidlertid fortelle at hun hadde kjørt altfor fort. Vågslid hadde blitt målt til 86 kilometer i timen i en 60-sone. Resultatet: Førerkortet ble beslaglagt på stedet.

- Det er en brutal beskjed å få, at man ikke får kjøre bil de neste tre månedene. Jeg fikk imidlertid lov til å kjøre tilbake til leiligheten i Oslo, der jeg egentlig skulle.

Den angrende synderen forteller at hun var uoppmerksom, men sier at det ikke finnes noen unnskyldning.

- Det er sterkt beklagelig og selvfølgelig pinlig. Sånt skal ikke skje, og jeg skulle gjerne ønske jeg ikke hadde gjort det. Man skal aldri være uoppmerksom i trafikken, og det finnes ingen unnskyldning for å kjøre for fort. Jeg må bare akseptere det og ta reaksjonen som kommer, for loven er lik for alle, forteller hun.

Vågslid delte selv nyheten på Facebook. Der hun skriver at «det er ikkje noko ana å gjere enn å legge seg heilt flat. Dette skulle eg ikkje ha gjort». Hun sier selv at det var helt naturlig å dele nyheten med sine følgere.

- I dag, så er vi politikere veldig aktive i sosiale medier. Vi skryter og er stolte over alt som er positivt, men vi kan ikke bare være solskinnspolitikere. Vi får være ærlige og åpne om det som ikke er så bra. Jeg ser på Facebook at folk tilsynelatende setter pris det, forteller hun.

- Familien stiller opp

Nå må stortingspolitikeren belage seg på hjelp fra familie, venner og offentlig kommunikasjon for å komme seg rundt.

- Det løser seg. Familien stiller opp for meg. Det problematiske er at jeg har brutt vegtrafikkloven. Dette får være en dyr lærepenge, sier hun.

Hvor dyr den blir, vet hun foreløpig ikke.

- Politiet kunne ikke si hvor mye jeg må betale, men det blir et forelegg. Hun slipper også å kjøre opp på nytt etter de tre månedene, forteller hun.

Vågslid forteller at hun har blitt stoppet i en rekke rutinekontroller, men aldri for en fartsovertredelse.

- Det var premiere på opplevelse. Jeg har blitt stoppet i mange rutinekontroller, for jeg kommer fra et fylke der vi kjører mye bil. Men dette var første, og forhåpentlig siste, gang jeg opplever noe slik.

Lærepengen oppsummerer hun slik:

- Man må skjerpe seg når man kjører bil. Det må jeg og mange andre. Vi må være mer oppmerksomme. Det er derfor politiet har kontroller, og det er bra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media