PÅ SAFARI: Frp-politiker Oskar Grimstad var blant dem som prioriterte safari framfor miljøforhandlinger. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG
PÅ SAFARI: Frp-politiker Oskar Grimstad var blant dem som prioriterte safari framfor miljøforhandlinger. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer

Stortingsrepresentanter valgte safari framfor klima

«Vi leter etter the big five.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju norske stortingsrepresentanter dro til Sør-Afrika for å følge klimaforhandlingene i Durban, men torsdag var fire av dem borte. De prioriterte safari.

«Vi er på tur i en nasjonalpark og leter etter the big five», skrev Fremskrittspartiets Oskar Grimstad i en tekstmelding til Dagens Næringsliv torsdag.

De tre som sammen med Grimstad heller dro ut i villmarken for å lete etter «the big five» var Høyres Gunnar Gundersen og Siri A. Meling og Sps Erling Sande, som er leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Så sjiraff «Vi ynskte å nytte denne muligheten til å sjå korleis sør afrika organiserer nasjonalparkane sine - sidan vi har ansvar for nasjonalpark forvaltning og biologisk mangfald i vår komité på heimebane», skriver Erling Sande i en tekstmelding til avisa.

På et bilde som Grimstad har tatt, går det fram at gruppa i alle fall fikk sett en sjiraff, skriver avisa. Men politikerne skal også ha fått øye på flere av de fem store afrikanske dyra - løven, leoparden, elefanten, neshornet og bøffelen.

Gundersen, som er medlem av finanskomiteen, ble torsdag morgen intervjuet på NRK. Her uttrykte han misnøye med at Norge sender en for stor delegasjon til klimaforhandlingene. Samme dag sørget han og sine kolleger for at delegasjonen av stortingsrepresentanter ble mer enn halvert.

Dag og natt Venstre-leder Trine Skei Grande nøyde seg med en tre timers guidet tur i Durban torsdag, mens SVs Snorre Valen brukte all sin tid på å følge forhandlingene. Også partikollega, miljøvernminister Erik Solheim var aktiv.

- Jeg bare merker meg at en stortingsrepresentant kritiserer at det er for mange fra Miljøverndepartementet som jobber knallhardt dag og natt her nede, mens han selv har tid til å reise på safari. Safarien er vel unt, men da bør man kanskje være forsiktig med å kritisere andre, sier Solheim.

(NTB)