Stortingsvakter fulgte voldtekt direkte på video

Brøt ikke inn da en asylsøker (15) voldtok en kvinne på stortingstrappa.

BERUSET: Kvinnen kunne ikke ta vare på seg selv da hun ble voldtatt her, på trappa til Stortinget. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
BERUSET: Kvinnen kunne ikke ta vare på seg selv da hun ble voldtatt her, på trappa til Stortinget. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rett foran Stortinget, mens hovedstaden sydet av liv, ble en norsk kvinne i 20-åra voldtatt ved 02.30-tida natt til søndag. En 15-årig nord-afrikaner er siktet i saken.

Kvinnen ble voldtatt rett foran hovedinngangen til Stortinget, midt i Oslo sentrum. Overvåkingsbildene viser flere festglade bygjester som går rett forbi, uten å gripe inn.

Noen stopper opp og ler. Minst en skal ha filmet det hele med mobilkamera. Ingen gjorde noe for å stoppe overgrepet.

Mens Stortingets sikkerhetsvakter fulgte dramaet på video bare noen meter unna, ble den nærmest bevisstløse kvinnen påtvunget grov sex av den 15-år gamle asylsøkeren.

Beruset Heller ikke sikkerhetsvaktene grep inn. Nå er jenta søkk borte.

- Det er veldig åpent der, og på tidspunktet var det mange mennesker som har gått forbi. Flere smilte og lo og trodde at det hele var frivillig, men det var det ikke, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Kvinnen var svært beruset, nærmest bevisstløs og helt ute av stand til å ta vare på seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.