Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støtfangeren skrapet i bakken da bilen ble stoppet etter 1300 km. Bak rattet satt en tolvåring

Tolvåringen skal ha forsøkt å krysse Australia på tvers med foreldrenes bil. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en landevei i Australias ørkenlandskap, kom en politipatrulje over en bil hvor ikke alt var på stell i går.

Politipatruljen stoppet bilen fordi støtfangeren på framsida av bilen ble slept langs bilen og skrapet i bakken. Da politiet oppdaget hvem som førte bilen, ble de regelrett overrasket, skriver BBC.

For bak rattet satt en tolv år gammel gutt. Tolvåringen var attpåtil langt hjemmefra.

Bilen han førte ble stoppet i Broken Hill helt vest i den australske delstaten New South Wales. Gutten bor i Kendall med sine foreldre. Det er 1300 kilometer unna, i retning øst.

- Han hadde tatt familiebilen. Foreldrene meldte ham savnet umiddelbart etter at han hadde forlatt familiens hjem, sier politietterforsker Kim Fehon, ifølge BBC.

Gutten skal ha forsøkt å krysse Australia på tvers med Perth på vestkysten som endemål, ifølge den britiske kringkasteren.

Det er uklart hvordan tolvåringen klarte å nå helt til Broken Hill, alene og uten å bli oppdaget før politiet plukket han opp.

Gutten risikerer nå å få en straffereaksjon under Australias lovverk for mindreårige forbrytere. Hva den eventuelle straffen består i, er uklart.

Tolvåringen ble hentet av foreldrene samme dag som han ble stoppet av politiet, skriver BBC.