Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støtteerklæringer etter hatbrev: - Uvant

Abid Raja (V) har mottatt en strøm av støtteerklæringer etter å ha gått ut med et rasistisk hatbrev han ble tilsendt i helga. - Det er re-motiverende, sier han.

STØTTE: Abid Raja er positivt overraska over støtten han har fått etter å ha åpnet opp om et hatbrev han mottok på lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
STØTTE: Abid Raja er positivt overraska over støtten han har fått etter å ha åpnet opp om et hatbrev han mottok på lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

«For 15 år siden var jeg litt engstelig for islam, og om religionen ville gjøre noe med Norge som jeg ikke likte. 15 år seinere ser jeg at det jeg fryktet ikke stemmer. Du er en av de som har vist meg at jeg tok feil - og hvorfor. Du er en nordmann Abid, og slik er det med den saken. Ferdig snakka».

Det står det i en av de mange støtteerklæringene Abid Raja (V) har mottatt etter hatbrevet han fikk lørdag morgen.

Politisk kaos

Hatbrevet kom i etterkant av en kronikk skrevet av Raja som ble publisert i Aftenposten på tirsdag med tittelen «Kjære statsminister, dette aksepterer jeg ikke. Nok er nok. Det stinker av Frp's retorikk».

Raja ba spesielt Solberg ta klarere avstand fra Frp's retorikk om snikislamisering.

Kronikken skapte et totalt kaos i norsk politikk. Han har beklaget at han beskyldte Frp for å drive med «brun propaganda». Blant annet statsminister Erna Solberg har gitt Raja påpakning, og Trine Skei Grande maner nå til ro i rekkene.

- Positivt overrasket

Det er likevel ikke alle som mener at Raja gikk for langt i kronikken han skrev:

«Godt sagt, godt gjort, si det igjen, si det høyt, og tal saken vår! Du må vite at det er folk som støtter deg også», skriver en støttespiller i en e-post til Venstre-politikeren.

«Hold hodet høyt. Ikke gi etter. Jeg tror gruppen som i stillhet støtter deg er betydelig», skriver en annen.

Raja uttaler overfor Dagbladet søndag kveld at han er både takknemlig og positivt overrasket over all støtten han har fått:

- Min erfaring er at haterne har et så stort sinne at de faktisk går til de skritt at de gjør noe med det - de kan rett og slett ikke holde det inne, de bare må få hatet ut og er nødt til å sende den e-posten før det eksploderer inni dem, sier han.

OVERRASKET: De positive tilbakemeldningene Abid Raja får når han er ute blant folk overrasker. - De som ikke har det samme hatet holder meningene sine litt mer for seg selv, sier han. Foto: Privat
OVERRASKET: De positive tilbakemeldningene Abid Raja får når han er ute blant folk overrasker. - De som ikke har det samme hatet holder meningene sine litt mer for seg selv, sier han. Foto: Privat Vis mer

Dermed kjenner Venstre-politikeren på at det er spesielt overraskende med den støtten og de tomlene opp han har fått av folk han møter på gata:

- Det virker som de som ikke har dette hatet, holder meningene sine litt mer for seg selv, og da blir jeg ofte litt forvirra når jeg treffer folk og får klapp på skuldra og heiarop, sier Raja.

Han understreker at han ble positivt overrasket over tilbakemeldingen etter at Dagbladet publiserte saken om hatbrevet han mottok, og han selv skrev om det på Twitter:

- Det er mange der ute som også har et positivt syn på det jeg har bidratt med, og det er jo ikke så ofte man hører det. Folk kan bli stilltiende, og tenker kanskje at man gjør det bra, men sier det ikke, understreker han.

BEKLAGER: Venstres Abid Raja lover nye oppgjør hvis Siv Jensen (Frp) fortsetter med ord som «snikislamisering». Vis mer

- Ekstremt mye kraft i hatet

Det endret seg derimot det siste døgnet, og både i innboksen og på mobilen til Raja har det nå strømmet inn med støtteerklæringer og gode ord.

- Det er litt uvant. Normalt er det jo ekstremt mye kraft i sinne, og ekstremt mye kraft i hatet, og det kan virke som de har et ekstraordinært behov for å få det ut, sier han og framhever at de som har det motsatt ofte ikke snakker like høyt:

- De som har litt mer omsorg for medborgere, litt mer empati og medfølelse, har ofte ikke det samme behovet for å uttrykke det.

SENTRALSTYREMØTE: Siv Jensen før fredagens sentralstyremøte i FrP. Video: Emilie Rydning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Mengden med støtteerklæringer han har fått i etterkant av hatbrevet har dermed virket re-motiverende for Venstre-politikeren som understreker at det er fint å se at folk synes den kampen han tar er viktig.

- Det re-motiverer meg til å fortsette, sier Raja, og legger til at det likevel er viktig at de som føler de har noe å si om retorikken politikerne bruker tar til motmæle og sier ifra til politikerne det gjelder.

- Hvis du vil støtte opp under det jeg gjør og den kampen jeg tar, ønsker jeg at du skal delta i samfunnsdebatten. Det er den beste støtten jeg kan få, slår han fast.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 980781159


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling