Støttegruppa sjokkert over Neda-dommen

- Det viser hva slags samfunn vi har.

TAPTE: Ibrahim-familiens advokat Arild Humlen sammen med leder for støttegruppen til Neda og familien, Heidi Bjerga før forhandlingene i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TAPTE: Ibrahim-familiens advokat Arild Humlen sammen med leder for støttegruppen til Neda og familien, Heidi Bjerga før forhandlingene i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støttegruppa for Neda Ibrahim er sjokkert over at Oslo tingrett mener det var riktig av Utlendingsnemnda (UNE) å utvise 13-åringen og familien hennes fra Norge.

- Jeg er sjokkert. Jeg hadde aldri ventet dette resultatet. Det viser hva slags samfunn vi har her i Norge, sier en gråtkvalt leder for støttegruppa Heidi Bjerga til NTB.

Det var hun som tirsdag måtte overbringe budskapet til familien, som befinner seg i Jordan.

- De har det grusomt. Det verst tenkelige har skjedd. Akkurat nå burde de ikke vært alene, sier Bjerga.

- Da de fikk vite at det var et «nei», hadde de ikke så mye mer å si. Jeg håper de greier å ta vare på hverandre, sier hun.

Støttegruppa skal nå diskutere eventuelle ankemuligheter med familien.

- Det eneste de vil er å komme hjem, sier Bjerga, som kaller det «galskap satt i system» at familien også er dømt til å betale UNEs sakskostnader.

- Det er helt ufattelig. Når dommeren hører at vi må sende ned penger for at de skal overleve, og så blir de idømt sakskostnader. Det er galskap, sier hun.

(NTB)