MASSIV STØTTE: Facebook-gruppa som ble opprettet til støtte for Anders Behring Breiviks familie fikk raskt mange tusen medlemmer. Nå er gruppa slettet fra Facebook etter at noen hacket seg inn på siden. Faksimile: Facebook
MASSIV STØTTE: Facebook-gruppa som ble opprettet til støtte for Anders Behring Breiviks familie fikk raskt mange tusen medlemmer. Nå er gruppa slettet fra Facebook etter at noen hacket seg inn på siden. Faksimile: FacebookVis mer

Støttegruppa til Breiviks familie er blitt hacket

Slettet fra Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Støttegruppa som ble opprettet til støtte for terrorsiktede Anders Behring Breiviks familie fikk raskt stor oppslutning på Facebook. I løpet av kort tid hadde gruppa fått over 70 000 medlemmer.

Nå er gruppa blitt hacket og slettet fra Facebook, opplyser Adam Bjørhovde Manaf, som opprettet og administrerte gruppa. Gruppa har nå vært nede i mange dager.

- Det er noen som har hacket seg inn og slettet siden. Facebook jobber med å få den opp igjen. De sa at den skulle være oppe igjen på mandag, men ingenting har skjedd, skriver han i en melding til Dagbladet.

Mange støtteerklæringer Facebook-siden fyltes raskt med støtteerklæringer til Behring Breiviks mor og resten av hans familie.

«Det er ingen som skal dømme deg for hva han har gjort. En mamma vil alltid elske sitt barn, og det er ikke noe galt i det. Ikke lås deg inne, kom ut og ta i mot all kjærligheten vi har å gi deg,» skrev ett av gruppas medlemmer.

«Du må ha det helt forferdelig nå, men husk, dette kunne ikke du noe for! Vær sterk,» skriver en annen.

Jobber i nærheten Gruppa fikk også omtale i den amerikanske nettavisen Huffington Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg begynte å gråte da jeg leste artikkelen [om støttegruppa], og jeg er sikker på at dere kommer til å gjøre det også. Jeg var så stolt av å være norsk, skrev en norsk spaltist bosatt i Washington like etter at gruppa ble opprettet.

Adam Bjørhovde Manaf har tidligere fortalt Dagbladet at han ikke kjenner familien til Breivik, men at han jobber like i nærheten av leiligheten til terrorsiktedes mor.

Preget og rørt - Jeg leste om ei venninne som pratet om at mora ofte var på en café i området, og tenkte at hun kanskje har gått forbi meg en gang. Hvis jeg noen gang går forbi henne, har jeg lyst til å gi henne en klem. Det tror jeg veldig mange andre føler også, sier han.

Bjørhovde Manaf fortalte også at han er blitt veldig preget og rørt av alt som har skjedd, og at han derfor ønsket å opprette denne gruppa.

- Jeg, som veldig mange andre, har tenkt på familien hans, og følte at jeg måtte bare skrive noe om det, sier han.