Støttekjøp reddet Statoil-debuten

Statoil-aksjen hadde behov for kunstig åndedrett gjennom hele dagen for å holde hodet over vannet. IT-fallet fortsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var Statoils dag på Oslo Børs mandag. Som ventet dominerte selskapet omsetningen totalt. Ved stengning hadde aksjer verd 5.165 millioner kroner skiftet hender. Kursen endte uendret i forhold til tegningskursen på 69 kroner.

Heroisk innsats fra hovedtilretteleggerne Morgan Stanley Dean Witter og UBS Warburg gjennom dagen holdt kursen oppe. Sammen stod de for over 98 prosent av nettokjøpene. Det er imidlertid kun Morgan Stanley som har mandat til å drive kursstabiliserende tiltak. Men det hele ser helt klart ut som kraftig støttekjøp fra begges side. Snittkursen gjennom dagen ble 69,38 kroner.

Norsk Hydro har holdt seg meget sterk i ukene i forkant av Statoil-noteringen. Det skyldes i hovedsak at selskapet selv har hamstret egne aksjer, og uttalelser fra tidligere Statoil-sjef Harald Norvik om at staten i løpet av kort til kan komme til å slippe Hydro fri. I dag ble det et fall på 1,8 prosent til 393 kroner. Det ble omsatt Hydro-aksjer for 184 millioner kroner.

Holdes Statoil og Hydro utenfor, ble det kun omsatt aksjer for 907 millioner kroner på hovedlisten i dag. Totalindeksen falt 0,05 prosent til 1.318,29 poeng. Hovedindeksen endte ned 0,2 prosent til 193,31 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer