Støttekontakt sexdømt

En støttekontakt er funnet skyldig i grove seksuelle overgrep mot en 14 år gammel gutt han hadde ansvaret for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eidsivating lagmannsrett har dømt støttekontakten fra Oppland til ubetinget fengsel i to år. 23-åringen må samtidig betale den vanskeligstilte gutten 50000 kroner i oppreisning. Dommen var enstemmig.

Støttekontakten hadde en rekke samleier med gutten. 23-åringen fortalte 14-åringen at han ville begå sjølmord, hvis han ikke fikk ha sex med gutten.

Voldtekt

- På den måten satte han gutten under et betydelig press og i en utilbørlig tvangssituasjon. Forbrytelsene ligger nær opp til voldtekt, konstaterer lagmannsretten.

Dommerne mener at samfunnet må reagere strengt når svaktstilte barn som har et særskilt beskyttelsesbehov, og som er under oppfølging og får bistand fra det offentlige hjelpeapparatet, blir utsatt for grove sexovergrep fra en støttekontakt.

- 23-åringen har begått et klart misbruk av det tillitsforhold som var etablert med gutten, konkluderer lagmannsretten.

Barnehage

Støttekontakten hadde tidligere arbeidet i barnehage, som skoleassistent og på et senter for psykisk utviklingshemmede. Kort tid før 23-åringen ble avslørt, hadde han tatt fagprøve i barne- og ungdomsarbeid.

23-åringen var støttekontakt for gutten i nesten ett år. I løpet av den tida både bodde de sammen en periode og var på sommerferie sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer