Støtten til Bush på rekordlavt nivå

Bare 32 prosent av amerikanerne mener han gjør en god jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oppslutningen om president George W. Bush har sunket til et rekordlavt nivå. Bare 32 prosent av amerikanerne mener han gjør en god jobb.

Meningsmålingen som ble offentliggjort torsdag, viser den utbredte misnøyen med Bushs behandling av Irak-krigen, hans innsats mot terrorisme og andre temaer i amerikansk politikk.

Den viser også hvilke problemer republikanske kandidater til Kongressen og presidenten neste år står overfor. Bare 21 prosent av amerikanerne mener USA går i riktig retning.

Målingen viser at bare 32 prosent er fornøyd med jobben Bush gjør. Det er like lavt som det laveste som er registrert i januar, og en nedgang på 3 prosentpoeng siden mai.

Fortsatt er det 70 prosent av republikanerne som støtter presidenten, men det er ikke langt fra det laveste som er registrert også i denne kategorien, nemlig 67 prosent i januar. 8 prosent av demokratene mener han gjør en god jobb.

På tema etter tema er støtten til Bush på rekordlavt nivå.

Bare 28 prosent er fornøyd med hans håndtering av Irak-krigen, noe som er en nedgang på 5 prosentpoeng. Men to av tre republikanere er fornøyd.

Bare en tredel støtter hans håndtering av saker som helsetjenester, og 37 prosent hans håndtering av økonomien.

PÅ BÅNN: President George W. Bush. Foto: JIM YOUNG/REUTERS/SCANPIX
PÅ BÅNN: President George W. Bush. Foto: JIM YOUNG/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kvinner, eldre og de med lav inntekt var mest misfornøyde. Også konservative og religiøse er lite fornøyd med retningen landet har tatt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer