Støtten til Islamsk Råd Norge avsluttes

Stortingets familie- og kulturkomité innstilte tirsdag på at andre rate i støtten til Islamsk Råd Norge (IRN) ikke skal utbetales.

MISTER STØTTEN: Leder i Islamsk Råd Norge, Ghulam Abbas, på vei ut etter møtet mellom Islamsk Råd Norge og Kulturdepartementet om statsstøtten til organisasjonen 26. september. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MISTER STØTTEN: Leder i Islamsk Råd Norge, Ghulam Abbas, på vei ut etter møtet mellom Islamsk Råd Norge og Kulturdepartementet om statsstøtten til organisasjonen 26. september. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innstillingen fra komiteen var enstemmig.

Den årlige statsstøtten til Islamsk Råd har vært på 1,3 millioner kroner og har blitt utbetalt to ganger årlig. Det var utbetalingen IRN skulle fått i juli, og som ble frosset av Kulturdepartementet tidligere i år, som nå er stanset.

- Jeg er glad for at komiteen har kommet til en rask enighet i dette spørsmålet, slik at midlene kan fordeles til organisasjoner som driver religionsdialog, som var formålet, sier komitéleder Tone Wilhelmsen Trøen (H).

Regjeringen har blant annet begrunnet kuttet i støtten med at Islamsk Råd ikke lenger har den nødvendige tilliten og at de ikke oppfyller vilkårene for støtte.

Islamsk Råd Norge (IRN) klaget 20. november i år på vedtaket fra Kulturdepartementet om å kutte i statsstøtten til organisasjonen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer