Støtteopprop for Carl I. Hagen

I alt 32 stortingsrepresentanter og ledere av fylkespartier rykker torsdag ut med støtteopprop for Carl I. Hagen i den pågående striden med Oslo Fremskrittsparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å ta avstand fra den fortegning som blir vårt parti til del i pressen gjennom at partiets ledelse beskrives som autoritær og diktatorisk. Vi har full tillit til Frps ledelse, heter det i oppropet.

Blant underskriverne er 16 av Frps 25 stortingsrepresentanter og 16 av 19 fylkesformenn.

Carl I. Hagen og nestformann Siv Jensen er ikke blant underskriverne. Ellers mangler bare navnene på de stortingsrepresentantene som regnes som Frps «verstinger» på støtteoppropet: Øystein Hedstrøm, Jan Simonsen, Vidar Kleppe, Fridtjof Fr. Gundersen og Dag Danielsen.

Heller ikke Terje Knudsen er blant underskriverne, men initiativtager Hans J. Røsjorde gjør oppmerksom på at det ikke har vært mulig å få kontakt med absolutt alle fylkesformann og stortingsrepresentanter.

I oppropet sier de 32 at respekt for demokratisk fattede vedtak i overordnede organ er en selvfølge selv om de respekterer at det er ulike synspunkter i enhver organisasjon.

- Imidlertid oppfordrer vi alle medlemmer om å akseptere og følge opp de vedtak som er fattet. Partiets interesser må settes foran egne interesser, heter det i oppropet.

(NTB)