Støtter Cathrin

- Cathrin og jeg har hatt en fortrolig samtale om dette. At det har skjedd noe, det tror man jo, sier Bård Hoksrud, formann i FpU. Han er en av de få sentrale i Frp som tror på Rustøens historie, og som ønsker at påstandene om at det kan gjelde flere, blir undersøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cathrin Rustøen tok kontakt med formannen i FpU, Bård Hoksrud, for flere måneder siden for å fortelle om voldtektssaken.

I samtale med Dagbladet uttrykte FpU-formannen i går at han tror på sitt sentralstyremedlems historie.

- På det tidspunktet vi hadde denne samtalen, var hun ikke klar for å følge opp saken, forteller han.

- At det har skjedd noe, det tror man jo, sier Hoksrud - som håper saken blir fulgt opp.

- Alle ønsker å få vite sannheten, sier Hoksrud.

Alvorlig og trist

- Er det riktig at det gjelder flere må vi ta det veldig alvorlig. Det er utrolig trist om det er tilfellet. Jeg håper Cathrin og de andre dette eventuelt måtte gjelde anmelder saken. Partiet kan ikke drive etterforskning.

- Ved at det kom fram på denne måten, er det mange som føler seg mistenkeliggjort. Det er beklagelig.

Kritisk

Han ønsker ikke å kommentere hvordan ledelsen i Frp har håndtert saken til nå, men kritiserer politikere fra andre partier for å bruke en tragisk hendelse som dette i det politiske spillet.

- Partiledelsen har hatt fortrolige samtaler med Rustøen. Jeg synes ikke det er noe rart at de ikke vil fortelle noe fra disse. Det er derfor ikke riktig av andre å kritisere partiledelsen, siden ingen vet hva som er sagt eller gjort fra deres side, sier han.

  • Verken FpU sentralt eller fylkeslaget i Hordaland hadde i går vurdert om de vil hjelpe Rustøen med støtte til juridisk bistand dersom hun anmeldes for injurier av nestleder i Frp, Terje Søviknes.
<B>FORMANN I FpU:</B>Bård Hoksrud.