Støtter fredsprissenter

«En god idé.» Det skriver Norsk museumsutvikling i en sjeldent klar anbefaling av Nobelkomiteens planer om å få etablert et fredsprissenter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk museumsutvikling (NMU), som ligger under Kulturdepartementet, er rådgivende organ for myndighetene i museumsspørsmål, og institusjonen er normalt svært tilbakeholden med sine anbefalinger. NMU har gitt to uttalelser om prosjektet.

«NMU mener det er en god idé å knytte innholdet i et fredsmuseum til fredsprisen samtidig som det fokuseres på dagsaktuelle tema rundt fred og konfliktløsning. I prinsippet mener NMU at man skal svært forsiktig med å opprette nye museer, men fredsarbeid og konfliktløsning er sentrale og viktige tema i global sammenheng. Under forutsetning av at det kan stilles midler til disposisjon, vil NMU gi tilslutning til forslaget om å opprette et eget museum/senter for fred og konfliktløsning,» skrev NMU i en uttalelse til departementet sommeren 1995.

Etter et møte med departementet i april i fjor kom NMU med en ny uttalelse som gjentok konklusjonen fra forrige runde, ved siden av en mer detaljert gjennomgang av de ulike sidene av Nobelkomiteens forslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer