Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støtter fredsprissenter

«En god idé.» Det skriver Norsk museumsutvikling i en sjeldent klar anbefaling av Nobelkomiteens planer om å få etablert et fredsprissenter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk museumsutvikling (NMU), som ligger under Kulturdepartementet, er rådgivende organ for myndighetene i museumsspørsmål, og institusjonen er normalt svært tilbakeholden med sine anbefalinger. NMU har gitt to uttalelser om prosjektet.

«NMU mener det er en god idé å knytte innholdet i et fredsmuseum til fredsprisen samtidig som det fokuseres på dagsaktuelle tema rundt fred og konfliktløsning. I prinsippet mener NMU at man skal svært forsiktig med å opprette nye museer, men fredsarbeid og konfliktløsning er sentrale og viktige tema i global sammenheng. Under forutsetning av at det kan stilles midler til disposisjon, vil NMU gi tilslutning til forslaget om å opprette et eget museum/senter for fred og konfliktløsning,» skrev NMU i en uttalelse til departementet sommeren 1995.

Etter et møte med departementet i april i fjor kom NMU med en ny uttalelse som gjentok konklusjonen fra forrige runde, ved siden av en mer detaljert gjennomgang av de ulike sidene av Nobelkomiteens forslag.