Støtter homo- nekten

Kjell Magne Bondevik ber om at Dagfinn Høybråten møtes med toleranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-statsrådene Per-Kristian Foss og Erna Solberg fordømmer Misjonsforbundets diskriminering av homofile. Samtidig ber statsminister Bondevik (KrF) om å utvise toleranse overfor KrF-leder Høybråten, som den siste uka gjentatte ganger har nektet å ta stilling til sitt eget forbunds retningslinjer om å nekte homofile og samboende heterofile medlemskap. Årsaken er at Høybråten mener det er et teologisk spørsmål.

- Jeg har forståelse for hans standpunkt, sier Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

- Hva synes du om at din egen finansminister Foss mener det ikke går an for en partileder å skille mellom et teologisk og politisk syn på saken?

- Han må kunne mene noe annet.

- Men bør ikke du som regjeringssjef og KrF-er gi uttrykk for hva du mener?

- Det er det overhodet ikke noen grunn til.

- Hva mener du selv om Misjonsforbundets diskriminering av homofile?

- Det har jeg ikke tenkt å uttale meg om. Vi legger oss ikke opp i trossamfunns egne retningslinjer. Nå synes jeg at de som gjør seg til talsmenn for respekt og toleranse for andre, skal utvise det for Høybråten.

- Det gjelder også Per-Kristian Foss?

- Nei, det var ikke spesielt myntet på ham. Han uttalte seg respektfullt, men det er en del andre som har uttalt seg i media som ikke har gjort det. Så de som påstår de er forkjempere for toleranse, Dagbladet inkludert, skal vise den overfor andre.

- Ditt eget partis nestleder Knut Arild Hareide sier denne saken er et problem for dere? («Fordi folk kan få inntrykk av at Misjonsforbundets teologi knyttes opp til vår politikk og at vi dermed oppfattes som motstandere av homofile, noe vi ikke er.»)

- Det får du snakke med ham om, men jeg har en appell til dere andre: Vis toleranse, dere som krever det av andre. Det er et godt råd. Ha det bra!

- Mener du Misjonsforbundet viser toleranse?

- ...

FORSVARER HØYBRÅTEN: Kjell Magne Bondevik svarer ikke på spørsmålet om Misjonsforbundet viser toleranse. Her er Bondevik etter gårsdagens møte med Nederlands statsminister, Jan Peter Balkenende.