Støtter ikke barna

Barna hevdet de handlet i nødverge da faren (41) ble knivdrept på sykehuset. Den medtiltalte moren slår hull på disse forklaringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): I går forklarte den 38 år gamle moren seg i Nedenes tingrett om sykehusdrapet i Arendal 11. desember i fjor.

Benekter skyld

Kvinnen forklarte at det, etter hennes oppfatning, var andre veier ut av ektemannens terrorvelde enn å ta livet av ham på sykehuset. Kvinnen ble derimot svært glad da hun hørte at ektemannen var død. Den kosovoalbanske 41-åringen ble svært brutalt knivdrept i sykesenga på rom 025 på sykehuset i Arendal.

Hans nå 20 år gamle datter og 16 år gamle sønn har innrømmet at de drepte faren. De benekter straffskyld og hevder at de drepte faren i nødverge.

Sterke historier

Kona og en 18 år gammel datter er tiltalt for medvirkning til overlagt drap på mannen. Påtalemyndigheten har tiltalt dem fordi man mener at de psykisk medvirket til å planlegge drapet.

Retten har fått høre svært sterke historier om en årelang tilværelse med vold, overvåkning, psykisk terror og seksuelle overgrep mot kona og de to tiltalte døtrene.

Ifølge sin mor skal den da 15-årige sønnen like før drapet ha sagt følgende:

- Han fortjener bare en kniv i hjertet! Barna hevder at de fryktet for sine liv, og at de ikke hadde andre utveier enn å drepe faren mens han lå på sykehuset.

Ba om tenketid

Disse argumentene ble ikke støttet da den serbiske kvinnen tok plass i vitneboksen.

- Jeg sa til barna at vi skulle finne en utvei. Etter 20 års terror trenger man litt tenketid, sa kvinnen.

Hun fortalte at de to barna som drepte faren, både lo og spiste like før de gikk inn på sykerommet og myrdet ham.