Støtter ikke Jahrs forklaring

Veronica Andreassen fortalte politiet at hun så kjæresten og kameraten drepte en 15-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kraftig press har Veronica Andreassen valgt å forklare seg i rettssaken mot Joe Erling Jahr og hennes tidligere kjæreste Ole Nicolai Kvisler. Jahrs forsvarer Trygve Staff trekker fram hennes forklaringer til politiet.

I retten i dag trakk hun alle tidligere forklaringer selv om hun tidligere har sagt at hun så på at kjæresten og hennes kamerat tok livet av en 15-åring.

Husker ikke

Staff trekker fram flere av Veronicas tidligere forklaringer til politiet. I retten i dag husker hun INGEN voldsutøvelse fra sin tidligere kjæreste. I avhør forklarte hun detaljert hvordan Kvisler slo og sparket Benjamin. Hun har sogar tegnet for politiet hvordan volden skjedde.

Kvisler har under ankesaken hevdet at han ikke lenger er sammen med Veronica. I dag innrømmet hun at det fortsatt brevveksler. Hun beskriver dem som venner.

Fryktet reaksjoner

I retten i dag fortalte Veronica at hun fryktet reaksjoner fra nynazister etter at de tre ble pågrepet av politiet. Hun skal ha mottatt trusler etter at hun i avhør fortalte at Kvisler hadde en avtale om å legge skylda for Benjamin-drapet på Jahr.

Trakk alle forklaringer

Veronica Andreassen var samboer med Ole Nicolai Kvisler på det tidspunktet da Benjamin Hermansen (15) ble drept på Holmlia 26. januar 2001. Hun satt i Kvislers bil da drapet skjedde. Hun har tidligere støttet Kvislers påstander om at han ikke drepte Benjamin Hermansen. I tingretten påtok Jahr seg all skyld for drapet, men i lagmannsretten la han hovedskylden på Kvisler.

I retten i dag sa hun at hun så Jahr løpe etter Benjamin, mens Kvisler løp etter kameraten. Hun benekter også å ha sett kniven Jahr hevder Kvisler brukte.

Ville ikke vitne

Rettssaken åpnet med stor dramatikk idag. Veronica Andreassen trakk alle tidligere politiforklaringer, hun mente de var gitt under press, og nektet å forklare seg for retten.

Retten trakk seg tilbake, og kom etter tre kvarter med en kjennelse som påla Andreassen å vitne. Retten fant ikke at hennes korte samboerskap med Kvisler var av en slik karakter at hun skulle slippe å forklare seg.

Andreassen godtok kjennelsen, og valgte å ikke påkjære avgjørelsen til Høyesterett.

(Dagbladet.no følger saken)

VILLE IKKE VITNE: Veronica Andreassen trakk alle tidligere forklaringer og nektet å vitne i retten i dag.