Støtter ikke ny corona-lov

SV-leder Audun Lysbakken gjør det klart at det må endringer til, før de vil være med på å gi regjeringen mer makt i den nye kriseloven.

SKEPTISK: SV, med leder Audun Lysbakken i spissen, er skeptisk til å gi regjeringen mer makt med ny kriselov.


Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKEPTISK: SV, med leder Audun Lysbakken i spissen, er skeptisk til å gi regjeringen mer makt med ny kriselov. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- SV kan ikke stemme for coronaloven slik den ligger nå. I vårt parti er det sterk skepsis. Både fordi det er uklart hvor bredt loven kan bli tatt i bruk, og fordi Stortingets mulighet for løpende kontroll er for svak, det sier SV-leder Audun Lysbakken i en uttalelse.

Regjeringens forslag til en coronakriselov, har høstet hard kritikk. Det samme har hemmeligholdet og den raske behandlingen det er lagt opp til.

Lovforslaget som gir regjeringen rett til å innføre tiltak for å håndtere tiltak knyttet til corona-krisen på alle samfunnsområder uten å ta veien om Stortinget ble lagt fram onsdag.

Da hadde regjeringen i hemmelig diskutert kriseloven med opposisjonen på Stortinget og fått en bekreftelse på at de ville stille seg bak den.

Hastebehandles

Allerede lørdag skal det opp til votering i Stortinget.

- Jeg synes det er veldig merkelig at en så vidtrekkende lov hastebehandles uten offentlig debatt. Det virker veldig lite demokratisk, sa blant annet jussprofessor Terje Einarsen ved Universitetet i Bergen til Dagbladet

Advokat og tidligere Ap-byråd Geir Lippestad kalte loven galskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer