ØNSKER LYKKE TIL:«Så virkelig frem til å samarbeide med deg,» skriver Karita Bekkemellem til Roger Ingebrigtsen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ØNSKER LYKKE TIL:«Så virkelig frem til å samarbeide med deg,» skriver Karita Bekkemellem til Roger Ingebrigtsen. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Støtter Ingebrigtsen på Facebook

Karita Bekkemellem og Mona Levin støtter Roger Ingebrigtsen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Ingebrigtsen får støtte på sin åpne Facebook-profil etter at han trakk seg fra politikken i dag da det ble kjent at han i 2004 innledet et forhold til ei 17 år gammel jente. Blant de som støtter Ingebrigtsen er hans tidligere partikollega Karita Bekkemellem og anmelder i Aftenposten, Mona Levin.

«Så virkelig fem til å samarbeide med deg når du ble statssekretær i Næring. Mange positive tilbakemeldinger på hvordan du følger opp, og på en uredd måte sier ifra. Politikken hadde behøvd flere som deg Roger. Lykke til», skriver Bekkemellem.

«Du står han av», skriver Levin.

Rundt 100 personer har likt og nærmere 150 personer har kommentert statusoppdateringen som Ingebrigtsen la ut på sin åpne Facebookprofil rundt 18.30 i kveld. Noen er kritiske, men de fleste er støttende.

Her er meldingen Ingebrigtsen skrev:

«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.»

Tromsøpolitiker Roger Ingebrigtsen (Ap)har hatt et langt politisk liv som politisk rådgiver og statssekretær for tre departementer. I kveld beklaget han og sa at han nå tenker han mest på familien sin.

- Det er et tillitsbrudd og vitner om manglende dømmekraft, sa partisekretær i Ap, Raymond Johansen i kveld.

STØTTER Aftenposten-anmelder Mona Levin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
STØTTER Aftenposten-anmelder Mona Levin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer