- Støtter kravet om dødsstraff til disse monstrene

Faren til 23-åringen som ble gjengvoldtatt i New Dehli snakker ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16. desember ble en 23 år gammel kvinne gjengvoldtatt og banket opp i over 40 minutter på en buss i indiske New Dehli.

Den kvinnelige fysioterapi-studenten hadde vært på kino med kjæresten sin, og de to trodde de gikk på en offentlig buss, ettersom en av mennene lot som han var konduktør.

Da bussen begynte å kjøre ble hun voldtatt av flere berusede menn.

Torsdag ble fem menn tiltalt for den brutale gjengvoldtekten og mishandlingen av 23-åringen. Politiet la fram bevis for voldtekt, bortføring og drap mot de fem.

I tillegg til de fem, som stort sett er slumbeboere i New Delhi, er en sjette person anklaget, men han skal bare være 17 år og regnes som mindreårig.

- Hun sa jeg ikke skulle bekymre meg Kvinnen ble hardt skadd og ble sendt til Mount Elizabeth Hospital i Singapore i romjula, etter å ha blitt operert tre ganger på et sykehus i Delhi.

29. desember døde kvinnen av skadene.

Onsdag denne uka holdt kvinnens familie en seremoni hvor de kastet asken hennes ut i elva Ganges, og faren benyttet også anledningen til å si noen ord om sin avdøde datter.

- Vi snakket ikke så mye sammen, men når hun var hjemme pleide hun å si til meg at jeg ikke måtte bekymre meg. Når jeg sa at jeg skulle fortsette å bo i landsbyen, pleide hun å si at hun skulle hjelpe til å bygge et sykehus her når hun var ferdig med studiene.

Faren støtter dødsstraff I etterkant av den brutale gjengvoldtekten har millioner av indere samlet seg til protester.

Voldtekt registreres hver 18. time i den indiske hovedstaden New Delhi, og hvert 20. minutt i hele landet, ifølge offisielle tall. Det som registreres, er trolig bare en del av tilfellene.

Demonstrantene krever større sikkerhet for kvinnene i landet, og at forbryterne skal måtte bøte med livet.

23-åringens far sier han støtter dem som krever dødsstraff av «monstrene» som mishandlet og voldtok datteren.