Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støtter oppropet

- Å samles til en felles markering er bra, men vi må også jobbe i dagene og ukene etter en demonstrasjon, sier Farid Bouras i Ungdom mot Vold. Ungdomskjendisene i innvandrermiljøet støtter gårsdagens opprop i Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen i Ungdom mot Vold ser daglig problemene som kan oppstå mellom lite integrerte innvandrerforeldre og barna deres.

- Mange foreldre forstår ikke norsk kultur og vil beskytte barna sine. På den andre siden har mange barn av innvandrerforeldre en form for makt over foreldrene sine, fordi de kjenner den norske kulturen og gjør som de vil, uten at foreldrene har oversikt. Disse problemene har ikke med religion å gjøre, men er kulturforskjeller. Den eneste måten å overvinne dette på er at foreldrene får mer kunnskap om det norske samfunnet. Dette er både foreldrenes, barnas og samfunnets oppgave, sier Farid Bouras.

Bekymret

- Dette er ikke et jippo for å være i media. Dette er alvor. Hensikten med oppropet er å vise at de som praktiserer disse holdningene, er i mindretall, at vi ikke er redde for dem. 23 norske menn og kvinner lever på skjult adresse fordi de er drapstruet av sin egen familie. Det er 23 for mye, sier Shabana Rehman, som sammen med Ane Willumsen og Hasan Algünerhan står bak oppropet i Dagbladet i går.

- Veldig bra

Midtstopper og fotballspiller på Vålerenga, Pa-Modou Kah, vil gjerne delta på markeringen neste lørdag.

- Det er et veldig bra skrevet opprop, som jeg støtter helt opp om. En av de viktigste årsakene til dette drapet i Sverige er for dårlig integrering. Også i Norge svikter dette, sier Kah.

Sprinter Fernando Ramirez mener også det er viktig å ta denne debatten.

- Jeg ser mange unge som driter i sin egen bakgrunn og gjør som de vil. Ofte fører dette til konflikt med foreldrene. Denne debatten kan føre til at barna og foreldrene snakker mer sammen om disse temaene. Det er bra, sier Ramirez.

Hele Norges coronakart