Støtter påstander om at Arafat ble forgiftet med radioaktivt dødsstoff

Leger med klare indikasjoner i omfattende ny studie.

FORGIFTET? Etter en nitid gjennomgang av Arafats klær og eiendeler er det funnet svært høye nivåer av polonium i rester både av Arafats blod, urin og spytt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORGIFTET? Etter en nitid gjennomgang av Arafats klær og eiendeler er det funnet svært høye nivåer av polonium i rester både av Arafats blod, urin og spytt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den franske påtalemyndigheten innledet i fjor høst etterforskning av påstander om at tidligere PLO-leder Yassir Arafat ble drept med gift.

Politiet forsøker å finne ut om det er hold i påstandene om at Arafat ble drept av en dose av det dødelige radioaktive stoffet polonium.

Det var Arafats enke Suha som ba om at saken etterforskes etter at en sveitsisk forskningsrapport noen uker tidligere konkluderte med at det var funnet uvanlige høye verdier av polonium på klær og andre gjenstander som tilhørte Arafat.

Nå har det svært anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet gått igjennom prøvene. Og funnene er entydige.

- Forgiftet Etter en nitid gjennomgang av Arafats klær og eiendeler er det funnet svært høye nivåer av polonium i rester både av Arafats blod, urin og spytt. Det var etter at Al Jazeera først avslørte en rekke nye forhold rundt saken, at sveitsiske forskere innledet en ny etterforskning.

- Jeg kan bekrefte at vi fant en stor mengde polonium-210 i Arafats eiendeler, uten noen åpenbar årsak, sier Dr. Francois Bochud, til Al Jazeera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer