Støtter Statoils utflagging

I tråd med statens ønsker, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

SPLID: Det spørs om Martin Kolberg (Ap), sterk støttespiller for fagbevegelsen, synes Ola Borten Moe holder regjeringens linje når SP-statsråden nå går ut og støtter Statoils planer om å flytte arbeidsplasser ut av Norge. Foto: Jacques Hvistendahl
SPLID: Det spørs om Martin Kolberg (Ap), sterk støttespiller for fagbevegelsen, synes Ola Borten Moe holder regjeringens linje når SP-statsråden nå går ut og støtter Statoils planer om å flytte arbeidsplasser ut av Norge. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapets planer om å flytte 1000 arbeidsplasser til lavkostland for å kutte kostnader har skapt harme i Arbeiderpartiet og SV - men mannen som har ansvar for olje- og energipolitikk i regjeringen, sier planene er i tråd med regjeringens ønsker.

- Hvis Statoil skal være livskraftig over tid, er vi nødt til å fortsette slik vi har gjort de siste 40 årene med dundrende suksess: Omstilling for å sikre verdiskapning og nye arbeidsplasser. Statoil skal være et norsk selskap med hovedkontor i Norge, men det betyr ikke at alt skal fortsette som før, sier ministeren til Klassekampen.

Stillingene som vurderes flyttes til lavkostland innen 2020 er innen IT, bygg og administrasjon, HR og finans, skriver avisa.

(NTB)